TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE ÇOCUKLARA ETKİNLİK ODASI HİZMETE GİRDİ

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE ÇOCUKLARA ETKİNLİK ODASI HİZMETE GİRDİ

Ameliyat korkusu yaşayan ve ameliyat sonrası kronik ağrı sorunu yaşayan çocukların kendilerini daha güvende hissetmeleri, çocukların hastane tetkiklerine hazırlanmasına yardımcı olunması amacıyla Bozok Üniversitesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Çocuk Etkinlik Odası hizmete açıldı.

Oyun odasıyla çocukların hastane içinde yaşadığı özgüven eksikliği ve kaygıları yenmeleri amaçlanarak yapılacak etkinliklerle de sanatsal yönleri ön plana çıkarılacak.

Çocukların fiziksel ve psikolojik gereksinimleri dikkate alınarak estetik bir şekilde hazırlanan Çocuk Etkinlik Odası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Bilimsel Araştırma Projesi  (BAP) kapsamında hazırlanan Çocuk Etkinlik Odası’nın çocuğun hastane ve sağlık çalışanları arasında önemli bir köprü olacağının altı çizildi. Hastane fobisi olan, hastanede kendisini ifade etmekte güçlük yaşayan çocukların kaygı düzeyinin azalmasına ve psikolojik açıdan rahatlamalarına imkân tanıyacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ilerleyen zamanlarda Çocuk Etkinlik Odası’nda düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle çocukların sanatsal yönlerinin de ön plana çıkarılacağını sözlerine ekledi.

13/05/2023 01:26
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ