SORGUN İLÇESİNDE COVİD 19 VAK’ALARINDA ARTIŞ GÖZLENDİ

SORGUN İLÇESİNDE COVİD 19 VAK’ALARINDA ARTIŞ GÖZLENDİ

Sorgun’da vatandaşların tedbirsizliği korona virüs vakalarında artışa neden oldu. Artan vakalar sonrası Sorgun Devlet Hastanesi, pandemi polikliniği kurdu. Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınında Sorgun’da da vakalarda artış olduğu iddia ediliyor. Vatandaşların özellikle Kurban Bayramı’nda korona virüs tedbirlerini hiçe sayması sonucunda Sorgun Devlet Hastanesi’ne Covid-19 şüphesi ile başvuranların sayısında artış olduğu kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sıklıkla dile getirdiği sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulmadığı gözleniyor. Özellikle sosyal mesafeye uymayan vatandaşlar nedeniyle korona virüs vakalarında artış yaşandı.

ÖNCE EVDE, BELİRTİ OLURSA TEST 

Covid19 testi pozitif çıkan vatandaşla teması olanların ve korona virüs belirtilerini göstermesi halinde 112’yi arayarak, “Virüslü kişi ile temaslıyım, belirtilerim var’ demesi gerekiyor. 112 acil ekipleri şahsın evinden covid19 şüphelisini alıp test yapılmak üzere hastaneye götürüyor. Hastanede covid19 testi yapılan şahsın test sonuçları 1 veya 2 günde çıkıyor. Şahsın bu süre içerisinde 14 gün boyunca evinden çıkmaması gerekiyor. Covid19 testinin pozitif çıkması halinde ise hastanın hastalık geçmişine bağlı olarak hastanede veya evinde tedavisine devam ediliyor. 

CADDELERDE VE SOKAKLARDA SOSYAL MESAFA HİÇE SAYILIYOR

Yozgat Valiliği, Sağlık birimleri tarafından yapılan uyarılar ne yazık ki vatandaşlar tarafından çok fazla dikkate alınmadı. Sorgun’da cadde ve sokaklarda, alış veriş mağazalarında vatandaşların sosyal mesafe kurallarına ve maske takmadıkları görüldü. Vatandaşların tedbirsizliği Sorgun’da koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte ölümlerinde gerçekleştiği öğrenildi.

KAYMAKAM GÜNEŞ, ESNAF VE VATANDAŞLARI UYARDI

Sorgun İlçe Kaymakamı Bahadır Güneş, esnafları ve çay ocaklarını dolaşarak, vatandaşları Maske ve Sosyal mesafe konusunda uyardı. Sorgun ilçe merkezinde son günlerde artış gösteren Koronavirüs nedeniyle ilçe esnafını, çay ocaklarında bulunan vatandaşları Maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda uyardı. Kaymakam Güneş, yaptığı açıklamada vatandaşları kurallara uymaya ve hastalığa karşı daha tedbirli olmaya davet etti. (sorgungazetesi.com)

08/08/2020 20:51
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ