ŞEHİR HASTANELERİNİN İŞLETMESİ DANİMARKALILARA DEVREDİLDİ

ŞEHİR HASTANELERİNİN İŞLETMESİ DANİMARKALILARA DEVREDİLDİ

Aralarında Yozgat Şehir Hastanesi’nin de bulunduğu 5 Şehir Hastanelerini işleten Rönesans Holding, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri şirketini Danimarkalı ISS Facilities’e sattı. Rekabet Kurumu, devir işleminin onayladığını duyururken, satış bedeli hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
Türkiye’de şehir hastanelerinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ülkenin ilk hizmete açılan Şehir Hastanesi olma unvanına sahip Yozgat ve Adana, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding bu alandan çekilme kararı almıştı.
Sağlık Bakanlığı ile Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle hastaneleri inşa eden grup, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri şirketini Danimarkalı ISS Facilities’e devretti.
Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük sağlık işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı’nın Danimarkalı ISS’ye ne kadara satıldığı ise açıklanmadı.
Türkiye’de 40 binden fazla çalışanı bulunan ISS, 1901 yılında bu yana 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. (Ferhat Özer)

25/06/2021 23:59
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ