PROF.DR. TANER DEMİRER: ŞEHİR HASTANELERİNİ KAMULAŞTIRACAĞIZ

PROF.DR. TANER DEMİRER: ŞEHİR HASTANELERİNİ KAMULAŞTIRACAĞIZ

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı ve AR-GE başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer yaptığı açıklamada, önümüzdeki ilk seçimde millet ittifakının iktidara geleceğini ve ilk aşamada şehir hastanelerini kamulaştıracaklarını söyledi. 

Son aylarda vatandaşların eczanelerde aradıkları ilaçları bulamadıklarını bildiren Prof. Dr. Demirer; "Kur güncellemesi ve zamlarla ilaç sıkıntısı çözülemez. İYİ Parti iktidarında yerli ve milli ilaç politikaları hayata geçirilecek ve ilaçta dışa bağımlılık ortadan kaldırılacaktır.” dedi.

Şehir Hastaneleri’nin Sağlık Bakanlığı bütçesinin 4’te, 1’ini oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Demirer, dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulamanın olmadığını vurgulayarak, İYİ Parti olarak iktidara geldiklerinde şehir hastanelerini kamulaştıracaklarını dile getirdi.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer, açıklamasında daha sonra şunları söyledi: 

"İnşaat sektörü gelişmiş bir ülke olarak parasının büyük bir çoğunluğunu betona gömmüş bir ülkeyiz. Konu Şehir Hastanesi olunca kiralıyoruz. Burada kira hizmet bedelleri Sağlık Bakanlığı bütçesinin 4’de 1’ni alıyor çok büyük bir rakam 25-30 Milyar’ını götürüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok, bu tiksindirici bir kazanç. Yani biz iktidara geldiğimizde İYİ Parti olarak hasta sayı garantisi kira ve hizmet bedellerini gözden geçireceğiz. Özellikle kira bedellerinde Ulusal ve uluslar arası tahkim komisyonları kurup bunların fiyatlarının güncellenmesini sağlayacağız. Yani bu şekilde devasa şehir hastanelerine ödenen paraları tamamen güncelleyip gerçekçi rakamlara getireceğiz ki bunların fiyatları da asgariye indireceğiz ve bunları devralacağız."

 
18/01/2023 03:54
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ