KEVEN’İN İDDİALARINA YANIT SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR.ŞAHİN’DEN GELDİ

KEVEN’İN İDDİALARINA YANIT SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR.ŞAHİN’DEN GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Kevenin geçen hafta  Yozgat Şefaatli ilçesinde meydana gelen bir koronavirüs vak’asına ilişkin iddialarını Yozgat İl Sağlık Müdürü  Dr.Fatih Şahin yanıtladı.

CHP Milletvekili Keven bundan kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamada   Şefaatlı ilçesinde  Koronavirüs şüphelisinin izole edilmeden kendi imkânlarıyla Yozgat’a gönderildiğini ve olayın valilikçe soruşturulmasını gerektiğini belirterek konuya ilişkin Yozgat Valisi Kadir Çakır’a şöyle bir çağrıda bulunmuştu:

“Şefaatli Başköy’de ikamet eden 67 yaşında bir vatandaş çeşitli şikâyetlerle Şefaatli Devlet Hastanesi’ne gidiyor ve burada koronavirüs hastası olmasından şüpheleniliyor. Ancak Şefaatli Devlet Hastanesi Başhekimliği, koronavirüsten şüphelendiği hasta için acil durum önlemlerini alıp izole bir şekilde ambulansla hastayı Yozgat Şehir Hastanesi’ne götürmesi gerekirken hastane yetkilileri hiç bir önlem almadan hastaya Yozgat’a gitmesi gerektiğini söylüyor. Bunun üzerine hasta Yozgat Şehir Hastanesi’ne kendi imkânlarıyla gidiyor. Burada yapılan tetkiklerle koronavirüs tespit ediliyor. Bu geçen sürede koronavirüs başka birilerine bulaştıysa bunun hesabını kim verecek? Pandemi sürecinde bir hastane yönetimi şüphelendiği hastaya böyle mi yaklaşmalıdır? Hasta kendi imkanlarıyla gidecekse izolasyon önlemleri için genelgeler neden yayımlanmıştır? Yozgat Valiliği’ne bu durumu soruşturup açığa çıkarması için sesleniyorum. Şefaatli’den gelen hasta neden izole edilip Yozgat’a getirilmedi? Bu arada geçen sürede temas ettiği kişiler araştırıldı mı? Bu kişilere test yapıldı mı? Başköy’de herhangi bir tarama yapıldı mı? Hastanın Şefaatli’de banka şubesine bile girip çıktığı söyleniyor. Bu iddiaların araştırılmasını ve gerekli tedbirlerin ciddiyetle alınmasını Yozgat Valisi Sayın Kadir Çakır’dan rica ediyorum.”

CHP milletvekili Ali Keven’in bu iddia ve önerisi Yozgat il sağlık müdürlüğünce soruşturuldu.Yozgat Sağlık Müdürü Dr.Fatih Şahin ise soruşturma sonunda yazılı olarak şu açıklamayı yaptı :

“22.05.2020 tarihinde Şefaatli Devlet Hastanesine müracaat eden 67 yaşındaki vatandaşımız hastanede görevli sağlık memuru tarafından triajı yapılmış, hastamızın ateş ve kasık ağrısı şikayetleri olduğu öğrenilmiş, hastamızın triajını yapan sağlık memuru konuyu acil nöbetçi hekimine danışmış, hastanın oğlu ve eşi ile birlikte hastaneye özel araçla geldiğini hasta kendisi beyan etmiş, Sağlık Bakanlığı algoritmalarına göre ambulansla sevk kriteri olmadığı için ayaktan Bozok Ünv. Hastanesine müracaat etmeleri önerilmiştir.

Biz Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilk günden beri hastanelerimizde gerekli tedbirleri en üst seviyede almış olduğumuz ve uyguladığımız için her ateşi, ağrısı vb şikayetleri olanın ambulansla hastaneye taşınması ve burada hemen tedavi edilmesi gerekmekte olduğu gibi bir algı oluşmuştur.

 15 mart 2020 tarihinde ilk test yaptığımız günden 2 gün sonra 17 mart 2020 tarihinde ilk pozitif vakamız olduğu bilgisini aldık. O tarihten bu güne kadar hem 1.basamak ta çalışan filiasyon ekibimiz hem hastanelerde çalışan tedavi ekiplerimiz, ilk günden bugüne sanki bir sağlık çalışanı gibi bizimle bir ve beraber olan emniyet mensubu ekiplerimiz, jandarmamız, belediye ekiplerimiz, milli eğitim, afat, gençlik spor çalışanlarımız cansiperane olarak Sayın Valimiz Kadir ÇAKIR Beyefendinin emir ve koordinesinde en ufak bir risk veya ihmale fırsat vermeden tüm gerekenleri yerine getirmiştir. İlimizde hiç bir zaman hastanelerimizin ve yoğun bakımlarımızın Covit 19 yönünden sıkıntılı bir duruma düşmeden çalışması gayretinde olduk ve bu sıkıntılı duruma hiç düşmedik.

                Sayın Valimizin emir ve koordinasyonu ile alınması gereken tedbirler konusunda pandemi kurulumuzda, öngörüsü yüksek karar ve talimatlarla tedbirlerimizi bilim kurulunun önerileri öncesinde uygulamaya almaya hazır hale geldik.

                Sayın Valimizi her zaman üstüne basa basa verdiği talimatı olan” %100 hatasız olmak zorundayız ve en ufak hataya ve tedbirsizliğe yer yok” düsturuna sonuna kadar uyarak çalışmalarımıza devam ettik. Bunula birlikte  medyada (özellikle sosyal medyada) Yozgat halkının uyulması gereken tedbir ve kurallara iyi bir şekilde riayet ettiğini gördüğü için şaşkınlığını dile getiren bazı kişiler olduğunu da üzülerek gördük.

Yozgat halkı her zaman olduğu gibi bu pandemi sürecinde de üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmiştir. Gönüllülük esası ile bizler kadar Covit 19 ile mücadele etmişlerdir.

 Yozgat’ta Covit 19 nedeni ile bugüne kadar büyük sıkıntılar yaşanmaması ve  sürecin her daim kontrol altında götürülmesinde en büyük pay bizzat Yozgat halkının kendisindedir. “

04/06/2020 19:35
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ