GEBE OKULUNUN ANNE ADAYLARINA MEZUNİYET SERTİFİKASI

GEBE OKULUNUN ANNE ADAYLARINA MEZUNİYET SERTİFİKASI

2017 yılında açılan ve Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, aynı zamanda Türkiye’nin ilk anne ve bebek dostu hastanesi unvanına da sahip olma özelliği taşıyor. Yozgat Şehir Hastanesi bünyesinde oluşturulan Gebe Okulu’ndan mezun olan anne adaylarına sertifikaları Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan tarafından takdim edildi.

Gebe Okulu’nda eğitim gören anne adayları, alanında deneyimli ve eğitimli Ebe Demet Civan, Fizyoterapist Şule Kılınç Göğüş ve Ergoterapist İlay Güngör eşliğinde 5 haftalık eğitim sürecinde; Gebeliğin oluşumu ve fizyolojisi, gebelikte tehlike belirtileri ve önlemler, gebelikte günlük yaşam, beslenme, doğum süreci ve doğum ağrısı ile ilaçsız baş etme yöntemleri (meditasyon, egzersiz, nefes egzersizi, masaj vb.), yenidoğan özellikleri-bakımı-yıkanması-masaj, anne sütü ve emzirme, lohusalık, ve aile planlaması konularında eğitim gördü. Anne adayları, bu konulara ek olarak; nefes egzersizi, meditasyon, gebelik egzersizi uygulamalarıyla da desteklenerek bilgi ve beceri kazanmış şekilde mezun oldular.

Eğitim sonunda doğum odaları gezdirilen ve ebelerle tanıştırılan anne adaylarının katılım belgeleri takdim edildi. Eğitim alan gebeler bu eğitimler ile kendilerini daha güvende hissettiklerini, daha bilinçli olduklarını ve ne yapacaklarını bildikleri için daha rahat hissettiklerini ifade edip, gebe okulu çalışanlarına ve Yozgat Şehir Hastanesi yönetimine teşekkür ettiler.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Mustafa Kozan yaptığı açıklamada, “Hastanemizde bu bilinçle hareket ederek tüm gebelerin anneliğin ve babalığın farkındalığını hissetmesi amaçlamaktadır. Anne adaylarımız başvuru için gebe okuluna gelebilir veya 444 20 66’dan 5085’i bağlatabilir. Kursa katılım ücretsizdir. Tüm gebelerimizi bekler, sağlıklı günler dileriz.” ifadelerini kullandı.

05/10/2022 20:16
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ