ERCİYAS, İKTİDARA SORDU: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SUÇU,GÜNAHI NE ?

ERCİYAS, İKTİDARA SORDU: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SUÇU,GÜNAHI NE ?

Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas, Yozgat Şehir Hastanesi önünde Sağlık Sen Üyelerinin katılımı ile düzenlenen basın açıklamasında, hekimlere verilen zam kararını desteklediklerini belirterek  Bakanlığa bağlı 1 Milyon sağlık çalışanına karşı yapılan ayrımı asla kabul etmediklerini söyledi.
Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas,bugün Türkiye’nin 81 ilinde ortak basın açıklaması yapıldığını dile getirerek sağlık çalışanları arasında yapılan bu ayrımcılığın sağlık hizmetlerine destek değil köstek olduğunu ifade etti.
Başkan Erciyas basın açıklamasında şöyle konuştu :

“Uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak olan 5000 ve 2500 liralık zammı yerinde buluyoruz ve destekliyoruz.Hekimlerimiz Avrupa’daki meslektaşlarına göre 10 kat daha fazla çalışıp 10/1 kazanıyor.Bu sebeple verilen kararı destekliyoruz.Ancak Türkiye’mizde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı görev yapıyor.Bu 1 milyonun içerisinde hemşirede var,doktorda var,ebede var,sağlık teknikeride var,Tıbbi sekreterde var, şoförde var,Temizlik görevlisi de var,yani bir orduda olması gereken insan gücünün tamamı ülkemizin sağlık ordusunda fedakarca görev yapıyor.

Bunu herkes biliyor da Sağlık Bakanlığı bürokratları ve üst düzey yetkilileri bilmiyor mu.Evet iyi güzel Hekim arkadaşlarımız alsın,hatta daha fazlasını hak ediyorlar,alsınlar.Peki ya geride kalan 100 binlerce sağlık çalışanı.Onların suçu,günahı ne? Bu ayrımcılıkla sağlık hizmetlerine köstek olduğunuzun farkındamısınız.?”   /Yeniufukgazetesi.com

03/12/2021 03:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ