BOZOK ÜNİVERSİTESİ'NDEN ŞEHİR HASTANESİNE İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ'NDEN ŞEHİR HASTANESİNE İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ

Yozgat ili bünyesinde sağlık hizmetlerinin entegrasyonu, komplike ve zor vaka yönetimindeki tecrübe aktarımı ile sürekliliğin sağlanması için Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Yozgat Şehir Hastanesi’nde klinik veya branş bazlı işbirliği yapılması yönünde öneri sunuldu.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren gerek Tıp Fakültesi gerekse Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hem değişim hem de dönüşüme yönelik çalışmalar başlattıklarını belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, “Anabilim Dallarında Öğretim Üyesi kadrolarımızdaki eksiklikleri hızla tamamlıyoruz. Diğer taraftan da Üniversitemiz Tıp Fakültemiz ile Yozgat Şehir Hastanesi arasında bir işbirliği imzalanması yönünde bir önerimiz var. Teklifte bulunduğumuz işbirliği protokolünün ile ilgili klinik hizmetlerinin güçlendirilmesi ve özellikle kaynakların etkin kullanımı adına Yozgat Şehir Hastanesi kadrosundaki yetkili hekimler, üniversite kadrosuna alınarak ilimiz bünyesindeki hizmet süreleri artırmalarına olanak sağlanmış olacak.

Üniversite olarak önemli bir teklifte bulunduk. Amacımız modern tıbbın bütün imkânlarını kullanarak alanında uzman hekimlerimizle bölge halkına kaliteli ve nitelikli bir sağlık hizmeti sunmak ve geleceğin hekimlerini en iyi donanımla yetiştirmektir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK)‘ten izinlerin alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİYLE DE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Öte yandan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü arasında eğitim ve öğretim “İşbirliği Protokolü” imzalandı.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında, ihtiyaç duyulan branşlarda Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından teorik ve uygulamalı dersler verilecek.

Yapılan protokol doğrultusunda Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından görevlendirilecek Öğretim Üyeleri teorik ve uygulama derslerini yüz yüze anlatacaklar. Şartlara göre Tıp Fakültesi Dekanlarının bilgisi dahilinde dersler online olarak verilecek.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, imzalanan protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyerek, yapılan protokolün hedefinin; geleceğin hekimlerini en donanımlı bir şekilde mesleğe hazırlamak olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, “Özellikle eksikliği hissedilen branşlardaki teorik ve uygulamalı dersler Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği protokolü kapsamında Öğretim Üyeleri tarafından verilecek. Bu vesile ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik’e katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

07/12/2023 20:08
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ