BAŞHEKİM KOZAN’DAN SÜT GÜNÜNDE HASTA ÇOCUKLARA SÜT DAĞITIMI

BAŞHEKİM KOZAN’DAN SÜT GÜNÜNDE HASTA ÇOCUKLARA SÜT DAĞITIMI

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan ve hastane yönetimi 1 Haziran Dünya Süt Gününde Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan ve hastane müdürü Fatih Erdem 1 Haziran Dünya Süt Gününde Çocuk Hastalıkları Servisinde tedavi alan çocuklara süt dağıtımı yaptı. 

Sütün insan sağlığı için önemini vurgulamak, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak, süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt içmeyi alışkanlık haline getirerek tüketiminin artmasını teşvik etmek amacıyla BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) tarafından  2001 yılından itibaren her yıl 1 Haziran tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanılıyor. 

Bu kapsamda Yozgat Şehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları servisinde düzenlenen etkinlikte Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan ve Hastane yönetimi çocukları ziyaret ederek çocuklara süt ikram edildi. 
 
"Besinsel açıdan 'mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşımaktadır. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynadığını söyleyen Başhekim Uz. Dr. Kozan şöyle konuştu :

“Sağlık açısından son derece değerli bir ürün olan sütün, tüm yaş gruplarında kişi başına düşen süt tüketiminin arttırılması için, toplumsal bilinci arttırmalıyız. Bugün Hastanemiz Çocuk Hastalıkları servisinde çocuk hastalarımızı ziyaret edip onları dinledik ve süt tüketimi bilincini oluşturabilmek için süt ikramında bulunduk. Bu bilinci sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Bu vesile ile Dünya Süt Gününü kutluyorum." dedi.

03/06/2023 05:28
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ