2020’NİN EN PRESTİJLİ  BİLİM ÖDÜLÜ PROF.DR.TANER DEMİRER'E VERİLDİ

2020’NİN EN PRESTİJLİ BİLİM ÖDÜLÜ PROF.DR.TANER DEMİRER'E VERİLDİ

Yozgat’ın değerli bilim insanlarından hemşehrimiz Prof.Dr.Taner Demir’er Sağlık bilimleri alanında  ülkemizin en prestijli ödülü olan” Prof.Dr.Aziz Sancar Bilim ödülünü “kazanarak  ödül koleksiyonuna 8.ödülünü ekledi.Bundan 6 yıl  önce de  TBMM onur ödülüne layık görülen hemşehrimiz Prof.Dr.Demirer’e 8.ödülünü Sağlık Bakanlığı Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulunca  İstanbulda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.Erdoğan, ödül töreninde yaptığı konuşma Prof.Demirer’den övgüyle bahsederek “Aziz Sancar Mardin’den çıkıp Amerika’da bilim basamaklarını tırmanmıştır. Taner Hocamız da Yozgat’tan çıkıp ülkemizdeki eğitiminin ardından kendini yurt dışında yetiştirmiş, 33 yıldır da ülkemizde hizmetlerine devam eden bir değerimizdir. İnşallah hocamızın birikimden daha çok faydalanacağız”dedi.Demirer’in sağlık bilimlerinde ‘Türkiyenin nobeli ‘olarak tanımlanan Prof.Dr.Aziz Sancar bilim ödülünü kazanması,Ankarada başta Ankara Üniversitesi camiasında yurt içinde ve Yozgatta yaşayan hemşehrileri arasında sevinç ve takdirle karşılandı. 8.ödülünü kazandıktan sonra Tebrik amaçlı yoğun aramalardan  dolayı telefonu saatlerce susmayan Prof.Dr.Taner Demirer,konuya ilişkin  gazetemize yaptığı açıklamada “Beni böylesine prestijli ve önemli bir ödüle layık gören Türkiye Sağlık Enstitüsi Başkanlığı seçici kuruluna  ve sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi ve şükranları sunarım.”dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Kısa adı  TÜSEB olan Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı,her yıl olduğu gibi,2020’nin de ‘ Prof. Dr. Aziz SANCAR Bilim, Hizmet ve Teşvik’ Ödüllerine layık gördüğü bilim insanlarını belirledi.TÜSEB seçici kurulu  Kök hücre,Hematoloji ve Tıbbi onkoloji alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle hemşehrimiz Prof.Dr.Taner Demirer’i Bilim ödülüne, Biyotıp Genom Merkezi’nden Dr. Arif Ergin Çetin ile Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Abdullah Ercüment Çiçek ve Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Göneni teşvik ödülüne  ve ilaç sanayi firması  Koçak Farma’yı da hizmet ödülüne layık buldu.

ERDOĞAN’DAN PROF.DEMİRERE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Prof.Dr.Aziz Sancar bilim ,teşvik ve hizmet ödüllerinin dağıtım törenine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanı sıra çok sayıda seçkin bir davetli topluluğu katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan tören konuşmasında hemşehrimiz Prof.Dr.Taner Demirer’den övgüyle bahsederek aynen şunları söyledi :

“Hematoloji, Tıbbi Onkoloji ve Kök Hücre çalışmaları ile Aziz Sancar Bilim Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Taner Demirer hocamızı tebrik ediyorum. Pek çok bilim platformunda yer alan Taner hocamız daha önce de kendisine başka ödülleri de tevdi ettiğimiz kanser alanındaki çalışmalarını yakından bildiğimiz, ülkemizin gururu bilim insanlarından biridir.Aziz Sancar Mardin’den çıkıp Amerika’da bilim basamaklarını tırmanmıştır. Taner Hocamız da Yozgat’tan çıkıp ülkemizdeki eğitiminin ardından kendini yurt dışında yetiştirmiş, 33 yıldır da ülkemizde hizmetlerine devam eden bir değerimizdir. İnşallah hocamızın birikimden daha çok faydalanacağız.”

SAĞLIK BAKANI KOCA DA KUTLADI

Ödül töreninde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir konuşma yaptı. Prof.Dr.Taner Demirer ile diğer ödül sahiplerini kutlayan Sağlık Bakanı Koca,2014 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve himayelerinde düzenledikleri Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nın bu yılki etkinliğinde  üye ülkelerin sağlık bakanları ve bilim insanlarıyla birlikte Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge’nin katılımıyla Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkelerin sağlık altyapıları ile birlikte dostlukların da büyük bir sınavdan geçtiği salgın günlerinde Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde başarılı bir mücadeleyle süreci yönettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.Hemşehrimiz Prof.Demirer’in ödülünü Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan verdi.

DEMİRER DAHA ÖNCE HANGİ ÖDÜLLERİ KAZANMIŞTI ?

Mesleki başarıları ve edindiği ulusal ve ulusal ödülleri ile Yozgat’lıların gururu olan Prof.Dr.Taner Demir’er önceki yıllarda şu ödülleri kazanmıştı :

1.Outstanding Clinical Research Award, Fred Hutchinson Cancer Research Center, Nisan 1996, Seattle, WA, USA

2.Roche Hematoloji Ödülü Birincisi, Kasım 1998, Ankara

3.TOYP’ 2000 (JUNIOR CHAMBER TÜRKİYE), Tıbbi Yenilik ve buluşlar kategorisi-Birincisi, Ekim 2000, Istanbul.

4.TÜBİTAK BİLİM ÖDÜLÜ, 24 Temmuz 2002.

5.Bayındır Hastanesi Bilim Ödülü, 09-11-04

6.Sağlık Bilimlerinde Türkiyenin en başarılı 5 bilim insanından birisi (Cumhuriyet Bilim Teknik Dergisi, 19 Kasım 2005, sayı 974, sayfa 10, 11)

7.Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü (2014)

8.ÖDÜLÜNÜ DE  KAZANAN PROF.DEMİRER’İN BAŞARILARLA DOLU HAYAT HİKAYESİ:

Hemşehrimiz ,bilim insanı Prof.Dr.Taner Demirer ,Yozgat’ın Sorgun ilçesinin Çavuş köyünde doğdu.İlk,orta ve lise öğreniminden sonra 1984 yılında Ankara Tıp Fakültesi’nden dönem üçüncüsü olarak mezun oldu ve 1987-1997 yılları arasında 10 yıl süre ile ABD de eğitim gördü.

ABD’de bulunduğu dönem içerisinde iç hastalıkları ihtisasını Wisconsin Tıp Fakültesinde, Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu ihtisaslarını ise Washington Üniversitesine bağlı Fred Hutchinson Kanser Merkezinde yaptı. İç hastalıkları ve Tıbbi onkolojide Amerikan Board sınavlarını geçerek ‘American Board of Internal Medicine’da diplomat olan Dr. Demirer, 1998 yılında ülkemizde hematoloji alanında verilen ‘ROCHE Tıp Araştırma Ödülü’nü aldı. 2001-2007 yıllarında kısa adı European Group for Blood and Marrow Transplantation’da (EBMT) olan Avrupa Kemik İliği Transplantasyon Birliğinin Solid Tümör Grubu Başkanlığı ile kısa adı FECS (Federation of European Cancer Societies) olan Avrupa Kanser Federasyonu konsey üyeliği görevlerini yürüttü. Dr. Demirer aynı zamanda Bone Marrow Transplantation ve Journal of Hematotherapy & Stem Cell Research gibi Hematoloji ve Onkoloji alanında uluslararası düzeyde tanınmış dergilerin editorial board’unda da danışman olarak görev yaptı .  Dr. Demirer, ülkemizde Sağlık Bakanlığına bağlı ilk kemik iliği transplant merkezini Ekim 1999 da Ankara Numune Hastanesinde kurdu ve Ekim 2001 yılına kadar bu ünitenin direktörlüğünü sürdürdü. Ayrıca Temmuz 2003 ve Mart 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen  Avrupa Kemik İliği Transplantasyon Kongresinin Başkanlığını deruhte etti.

Avrupa Bilimler Akademisi (EASA) asli üyesi olan Demirer, TÜBA Konsey üyeliği ve Dünya Akademiler Birliği (IAP) Seçici Kurul üyelikleri de yaptı. Dr. Demirer aynı zamanda TÜBA Kanser Çalışma Grubu başkanı ve Kök Hücre Çalışma Grubu üyesi olan Demirer, kök hücrenin kansere karşı kullanımı konusunda yaptığı nitelikli çalışmaları ve ülkemizi yurt dışı bilimsel platformlarda temsil kabiliyeti nedeni ile Ekim 2014 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Onur Ödülüyle de ödüllendirildi.Prof.Dr.son kez Prof.Dr.Aziz Sancar Bilim ödülünü de kazanarak ödül sayısını 8’e yükseltmiş oldu…

31/10/2020 19:35
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ