İŞTE,YOZGAT KENT MERKEZİNİN İLK KADIN MUHTARI

İŞTE,YOZGAT KENT MERKEZİNİN İLK KADIN MUHTARI

Pazar günü kent merkezinde yapılan seçimde  2 mahallenin muhtarı  halkın oylarıyla belirlendi. 2 mahallede 7 adayın yarıştığı  muhtarlık seçiminde  Şeyh Ahmet Efendi mahallesi  muhtarlığını Gülseven Sevimli Bulut, Tekke mahallesi muhtarlığını da Mehmet Uslukılıç kazandı. Gülseven Sevimli Bulut,Yozgatın ilk kadın muhtarı oldu. Bulut,oy sayımından sonra yaptığı açıklamada “ Beni destekleyen ve desteklemeyen mahalli sakinlerimize teşekkür ederim “dedi

Yozgat kent merkezinde farklı nedenlerle boş bulunan 9 köy ve 2 mahallede muhtarlık seçimleri yapıldı.Olaysız tamamlanan seçimlerde  merkez Şeyh Ahmet Efendi Mahallesi muhtarlığı için  3 aday yarıştı.

Eski muhtar Hacı Süleyman Candan’ın vefatı nedeniyle bir süredir merkez Şeyh Ahmet Efendi mahallesi muhtarlığını vekaleten sürdüren  Gülseven Sevimli Bulut Pazar günü yapılan oylamada görevine asaleten seçildi. Gülseven Sevimli  Bulut  seçim sonuçları belli olduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada  şunları söyledi :

"Ara dönemde vekaleten mahalle muhtarlığını yürüttüm. Vatandaşların isteği üzerine seçimde aday oldum ve seçildim. Beni destekleyen ve desteklemeyen bütün mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum.Doğup büyüdüğüm mahallem, Yozgat'ın en eski mahallelerinden biri, metruk binalar var. Bu nedenle belediye başkanımızın desteğiyle mahallemizi kentsel dönüşüme aldırarak, modern hale getirilmesi için çabalayacağım. Bunun dışında mahalle sakinlerimize her zaman destek olmaya gayret göstereceğim."

Yozgat merkez Şeyh Ahmet Efendi mahallesi muhtarlığına seçilen Gülseven Sevimli Bulut ile Tekke mahallesi muhtarlığını kazanan  Mehmet Uslukılıç.seçim kurulundan mazbatalarını aldılar.

08/06/2021 01:38
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ