YOZGAT’I DEMİR AĞLARLA İSKENDERUN ve MERSİN LİMANINA BAĞLAYACAĞIZ

YOZGAT’I DEMİR AĞLARLA İSKENDERUN ve MERSİN LİMANINA BAĞLAYACAĞIZ

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs seçimleri için yurt genelinde propaganda çalışmalarını sürdürüyor.Kılıçdaroğlu Millet ittifakının Muğlada düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasında Kayseri,Çankırı ve Yozgat’ı 5 yıl içerisinde demir ağlarla İskenderun ve Mersin limanına bağlanacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu bu konuda aynen şunları söyledi:

“Göreceksiniz, beş yıl içinde Akdeniz Havzası’nın en güçlü devleti olacağız. Beş yıl içinde İstanbul’un nüfusu 2 buçuk milyon azalacak. Beş yıl içinde Mersin havzası, Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar olan havza, Akdeniz’in en büyük üretim merkezi haline dönüşecek. Beş yıl içerisinde göreceksiniz; Kayseri’yi, Çankırı’yı, Yozgat’ı demir ağlarla İskenderun limanına, Mersin limanına bağlayacağız. Ve dolayısıyla, oradaki fabrikalar demiryoluyla malı taşıdıkları zaman ihracaat için, lojistik masrafların tümünü devlet olarak biz ödeyeceğiz. Böylece, boşalan Anadolu’nun içinde fabrikalar olacak. İnsanlar çalışacak, insanlar üretecek. Ve en önemlisi katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz.”

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla konuşmasının son bölümünde de özetle şöyle konuştu :

“Bütün üniversiteler bilgi üretecek. Herkesin düşüncesine saygı duyacağız, aykırı düşüncelerin tamamına saygı duyacağız. Çünkü düşünmek kadar, sorgulamak kadar önemli bir şey yoktur. Eğitimin özü nedir biliyor musunuz? Çocuğun merak duygusunu ne kadar büyütürseniz eğitim o kadar başarılı olur. Çocuğun merak duygusu büyüyecek, eğitimle büyüyecek ve bizim öğretmenlerimiz bunu yapacaklar. Ve bizim üniversitelerimiz bilgi üretecek. Biz bunların tamamını yapacağız, hiçbir endişe duymayın.

Bakın bir şey söyleyeyim, bizim iki kırmızı çizgimiz var; vatanımız ve bayrağımız. Bu kadar. Nokta. Vatan ve bayrak. Bunu yaptığınız andan itibaren, bunu söylediğiniz andan itibaren her şey bitmiştir. Dolayısıyla bizler çalışırken, bizler üretirken ne kadar güçlü olursak dünyaya karşı da o kadar güçlü oluruz.

Bir şey daha… Benim böyle ünlü olmak gibi bir düşüncem yok. Siyasette kalıcı olmak gibi de bir düşüncem yok. Bu ülkeyi ayağa kaldıracağız, bu ülke büyüyecek, bu ülke huzur içinde olacak. Bu ülkede göreceksiniz kardeşlik, barış, huzur her şey gelecek. Devletin bozulan kolonlarını yeniden inşa edeceğiz ve ben de torunlarımla beraber gideceğim, bir yerde onlarla beraber hayatımı sürdüreceğim. En büyük arzum bu. Herkes için de böyle olmasını isterim.”

07/05/2023 05:48
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ