YOZGAT AK PARTİDE ‘ YUSUF BAŞER’ DÖNEMİ

YOZGAT AK PARTİDE ‘ YUSUF BAŞER’ DÖNEMİ

Ak Parti  7.olağan genel kurul toplantısı  13 Ocak Çarşamba günü  öğleden sonra A.Rıza Kayaalp spor salonunda gerçekleştirildi.Yozgat il Kongresine ilk kez Ak Parti lideri R.Tayyip Erdoğan koronavirüs önlemleri kapsamında katılamadı.Erdoğan’ın gelemediği kongreye Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay bir mesaj yolladı. Kongreye Ak Parti genel merkezinden Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal gelerek  gündeme ilişkin bir konuşma yaptı.Ak Parti Yozgat il kongresinde  Yozgat milletvekillerinden Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer ile Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Ak Parti Yozgat eski il başkanlarından Zekeriya Avşar, Harun Lekesiz, Fahri Açıkgöz’ün yanı sıra Cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisinin  Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Bakanı Adem Kızılay hazır bulundu.Ak  parti Yozgat il kongresine Ak Partili ilçe ve Belediye başkanları,il genel meclisi üyeleri ve partili delegeler katıldı.

Ak Parti 7.olağan kongresinde kongre divanı oluşturulduktan sonra ilk konuşmayı Çelebi Dursun yaparak il başkanlığı dönemindeki çalışmalara değindikten sonra çalışmalarına katkı sağlayan milletvekili ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Dursun “ Partide görev aldığımız ilk günden bugüne kadar nasıl ki vatan sevdamız, ezan sevdamız ve kuran sevdamız ölene kadar sürecekse Recep Tayyip Erdoğan sevdamız da  gönlümüzde ölene kadar baki kalacaktır” dedi.

Yozgat kent merkezinde uzun yıllar Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve bu dönemde hem partinin yetkili kurulunca ,hem de Ak Parti lideri R.Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Yozgat İl Başkan adaylığına atanan  Yusuf Başer  tek aday olarak katıldığı kongrede bütün delegelerin de oylarıyla il başkanı oldu. Kongrede bir konuşma yapan Yusuf Başer Ak Partinin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada  ülkeye ve millete hizmetlerini  başarıyla  sürdüreceğini  ifade edip   Ak Parti’ye kuruluşundan bugüne kadar hizmet eden, emek veren herkese teşekkürlerini dile getirdi.

Ak Partinin yeni Yozgat il başkanı Yusuf Başer,ilgiyle dinlenilen konuşmasında özetle şunları söyledi :

“Bugün gerçekleştirdiğimiz kongremiz sadece bir siyasi partinin bir il kongresi değildir. Bu kongreler, bu mücadelemiz, ülkemizin ve tüm dünyanın seyrine etki edecek tarihi çalışmalardır tarihi anlardır. Çünkü; Ak Partimiz, ak sevdamız milletimizin kurduğu muhabbet dergahıdır. Ak Partimiz milletimizin bir istikbal yıldızıdır. Ak Partimiz hem ülkemizde hem dünyada mazlumların gücüdür. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimiz ve tüm insanlık için adaleti haykıran iradedir. Gururumuz ve umudumuzdur. Allah kutlu davamızda birliğimizi daim eylesin. Kongremiz hayırlı olsun. Dünyada çok büyük bir salgın yaşanıyor. Salgın sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, hastalarımıza şifa diliyorum. Milletimizi hastalıktan kurtarmak için can siperhane çalışan beyaz ordumuz sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza rahmet diliyorum. Fedakarca görev yapan mülki idarecilerimize, güvenlik güçlerimize, vefa sosyal destek grubu gönüllülerimize, yerel yönetimlerimize ve bütün emek sahiplerine de bu muhteşem mücadele için tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm ülkeler bu süreçte kendi milletinin ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşıyor. Hatta çok gelişmiş ülkeler bile birbirlerinin malzemelerini havadaki uçaklarından kaçırmaya çalışıyor. Hastaneleri yetersiz olduğu için hastalarını göz göre göre ölüme terk ediyor. Adeta modern zamanların acziyetini ve barbarlığını büyük bir üzüntüyle izledik ve izliyoruz. Bir de Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemizin bu salgınla mücadelesine şahit olduk. Hem hijyen malzemeleri hem bütün hastalarını tedavi edecek kadar güçlü sağlık sistemi ile dünyayı hayran bırakan bir süreç geçiriyoruz. Eskiden hastalarını hastaneye alamayan ilaçlarını temin edemeyen bir dönemden yaşamıştık. Şimdi hastalarını ve vatandaşlarını dünyanın dört bir yanından hamd olsun özel uçaklarla vatanına getiren bir ülkeye dönüştük”

Ak Parti Yozgat il kongresinde söz alan Yozgat milletvekili Yusuf Başer,konuşmasında Ak Partinin Yozgatta gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetlere  değinerek şöyle konuştu:

“AK Parti milletimizin partisi, hizmetin adıdır. Bugün şehrimiz hızlı tren hava alanı, adalet eğitim merkezi, diyanet eğitim merkezi, 4 Bin kişilik kapalı cezaevi ve daha sayamadığımız pek çok yatırımlara AK Parti ile kavuştu. Tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik verilen hibe destekleri ile bugün kırsalda son derece modern hayvan üretim tesisleri görmemiz mümkündür. Yine Merkez ve ilçelerimize yapılan ve yapımı devam eden baraj ve gölet inşaatlarının tamamlanması ile de tarım ve hayvancılıkta Yozgat’ımız daha da gelişecektir.

Yozgat milletvekillerinden Bekir Bozdağ ise il kongresinde yaptığı konuşmasına kongreye katılan partililere teşekkür ederek başladı.Bozdağ konuşmasında şunları söyledi :

“Bugün burada ilk günkü aşkla heyecanla bir coşkuya sahip oluyoruz bir bayram havası var bir demokrasi şöleni var bu bayram havasını demokrasi şölenini bu heyecanı inşallah 2023 seçimlerine kadar devam ettireceğiz. Yapılmış altı milletvekili seçimlerinde dört mahalli seçimlerinde iki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve üç halk oylamasında Yozgat Türkiye’de rekorlara imza attı seçim başarılarına imza attı bu başarılar sizin başarınızdır bu imza sizin imzanızdır Ak partinin seçim başarılarında imzası bulunan alın teri bulunan emeği bulunan her birinize özellikle Yozgatlı her bir hemşerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün Türkiye’de güçlü bir Ak Parti varsa Yozgat’ta güçlü bir Ak Parti varsa onun çok nedenleri var ama en başta nedenlerden birisi güçlü birlik dirlik kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde teşkilatların varlığıdır”

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de konuşmasında; kongrenin kongrenin ülkeye,yozgata ve ak partiye  birlik ve beraberliklerine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

13/01/2021 18:52
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ