YERKÖY’DE BAZI OKULLARDA YIRTILMIŞ OY PUSULALARI SKANDALI

YERKÖY’DE BAZI OKULLARDA YIRTILMIŞ OY PUSULALARI SKANDALI

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Yozgat'ın Yerköy ilçesinde bir okulda dolaplar içerisinde oy zarfları ve yırtılmış oy pusulaları bulundu. Savcılık soruşturma başlattı.

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde 31 Mart seçimlerinde AK Parti adayı Fatih Arslan'ın 4 bin 182 oy alarak seçimi kazandığı açıklandı. MHP adayı Oğuzhan Oğuz 4 bin 102, CHP adayı İlhan Yılmaz da 3 bin 930 oy aldı. Seçimi kazanan AK Partili Arslan mazbatasını alarak göreve başladı.

ANKA'nın haberine göre Yerköy Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda dün akşam dolaplara gizlenmiş mühürlü zarflar ve yırtılmış oy pusulaları bulunduğu bildirilmesi üzerine savcılık harekete geçti. Emniyet okulda arama yaparken, sandık görevlileri ve parti temsilcileri de olay mahalline çağrıldı. Zarflar ve oy pusulaları tutanak altına alınıp, adliyeye getirildi. Olayın duyulması üzerine CHP ilçe teşkilatı üyeleri adliye önünde bir araya gelerek, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yerköy'e giderek savcı ile görüştü.

09/04/2024 01:52
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ