Y. REFAH PARTİSİ GKRK’NE YÖNELİK AMBARGONUN KALDIRILMASINI KINADI

Y. REFAH PARTİSİ GKRK’NE YÖNELİK AMBARGONUN KALDIRILMASINI KINADI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı  ve Dış İlişkiler Başkanı Doğan Bekin Güney Kıbrıs Rum Kesimine yönelik ambargonun Ambargonun kaldırılmasına tepki göstererek kınadı.

YRP’li Güney konuyu ilişkin yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları söyledi :

“Türkiye’nin ve KKTC’nin güvenliğini tehlikeye sokmaya yönelik ve kabul edilemez olan bu adım, bir kez daha ABD’nin Türkiye açısından güvenilir ‘stratejik müttefik’ olmadığının tescili niteliğindedir.

Yeniden Refah Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekeni yaparak ABD’nin İncirlik üssü ve Malatya Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması yönünde hızlı adımlar atmasını beklediğimizi açıkca ifade etmek istiyoruz.

Yunanistan’ın gayri hukuki olarak ve uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak ‘Adalar Denizi’ni silahlandırması ve ABD’nin de benzer şekilde Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek şekilde Dedeağaç'ta deniz ve hava üsleri kurması kabul edilebilir durum değilken, ABD'nin GKRK’ne yönelik ambargoyu kaldırması karşısında Sayın Erdoğan’dan söylem değil eylem beklediğimize dair çağrımızı kamuoyu nezdinde bir kez daha yineliyoruz”

22/09/2022 22:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ