SGK İL MÜDÜRÜYDÜ..ŞİMDİ YOZGAT İL MECLİSİ BAŞKANI OLDU

SGK İL MÜDÜRÜYDÜ..ŞİMDİ YOZGAT İL MECLİSİ BAŞKANI OLDU

Yozgat SGK il müdürlüğünü başarıyla sürdürdükten sonra emekli olan ve ardından Ak Partide politikaya girip Sarıkaya İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen Adnan Ünal ,Yozgat il genel meclisinin ilk toplantısında yapılan görev dağılımında ise Yozgat il Genel Meclisi Başkanlığına getirildi.Yozgat parlamentosu olarak tanımlanan Yozgat İl Genel meclisi başkanlığına ayağının tozuyla seçilen Adnan Ünal, Yozgat il meclisininin başkanlık divanı seçimi sonrasında yaptığı konuşmada “Bu önemli göreve oy çokluğu ile seçilmekten dolayı büyük gurur duydum.Yozgat il genel meclisinde bu yeni dönemde birlikte görev yapacağımız bütün mesai arkadaşlarıma şahsıma gösterdikleri teveccühden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

31 Mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlerde Yozgat il genel meclisindeki 38 sandalyeden 18’ni AKP,16’sını MHP ,2’sini CHP ve 2’sini de YRP üyeleri kazandı.Yeni dönem Yozgat il genel meclisi üyeleri dün il genel meclisi salonunda yapılan toplantıda Yozgat parlamentosunun başkanlık divanını belirlemek için oylama yapıldı.

SGK Yozgat eski il müdürü ve Ak Parti Sarıkaya Yozgat il genel meclisi üyesi Adnan Ünal Cumhur ittifakını temsilen Yozgat il Meclisi başkanlığına adaylığını koydu. Adnan Ünal oy çokluğu ile Meclis başkanlığına getirilirken  Meclis Başkanlığı vekilliğine MHP’den Adem Kızılok, AK Partiden Osman Biçer,Meclis divan heyetine ise, Fatih Çıtak, Harun Meriç seçildi.

Seçimlerden sonra Yozgat il özel idaresi genel sekreteri Nazif Yılmaz ve geçici meclis başkanı Ümit Şahbaz’ın ardından kürsüye gelen İl Genel Meclisinin yeni başkanı Adnan Ünal yaptığı konuşmada aynen şunları söyledi :

“23’üncü dönemde inşallah ilçelerimizden seçilerek geldiğimiz bu görevi layıkıyla uyum içerisinde birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde devletimizin verdiği imkanları ilçelerimizin köylerine tamamına adaletli bir şekilde ve hızlı bir şekilde götüreceğimize inanıyorum. Hepimiz birçoğumuz yeni yeniyiz yeni göreve başladık. Yeni olmamamızın avantajları dezavantajları olabilir ama uyum içerisinde çalışacağımıza inandığım için bu dezavantajı avantaja geçireceğimize eminim. Bizi bu göreve layık gören ve bu görevde olmamızı uyun gören ve değerli meclis üyelerimizin takdiriyle büyük bir çoğunluğunun oyu ile seçilmek olmaktan şeref duyuyorum”

17/04/2024 04:00
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ