ŞEREFLİ: YOZGAT’TA BİN’LERİ TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

ŞEREFLİ: YOZGAT’TA BİN’LERİ TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli,Yozgatta eğitim hizmet kolunda örgütlü sendikaların başkan ve yöneticilerin katılımıyla düzenlenen mutabakat toplantısında yaptığı konuşmada “Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi olarak 9 yıldır  şehrimizde bin’leri temsil etmenin gururunu yaşıyoruz’ dedi.

Eğitim Bir Sen Başkanı Şerefli, 2022 yılı Mutabakat döneminde de Yozgat Merkez ilçe ile 12 ilçe ve Bozok Üniversitesi’nde Eğitim Hizmet Kolunda Eğitim-Bir-Sen üye sayısını 3628 e yükselterek yetkisini sürdürdüğünü vurgulayarak, en yakın takipçileriyle aralarında 1882 üye farkı olduğunu ifade etti.

Başkan Şerefli  konuya ilişkin şunları söyledi :

 “ İmzalanan mutabakatta il genelinde en yakın takipçimize 1882 üye farkıyla yetkimizi taçlandırdık. Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi teşkilatı olarak bu durumun haklı gururunu yaşıyoruz. Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şubesi olarak 9 yıldır kesintisiz süren yetkiyi almadaki başarımız yalnızca bizim değil, tüm üyelerimizin başarısıdır. Bizi zirveye çıkaran, zirvede tutan ve zirveden yeni ufuklara yol almamıza katkı sunan Eğitim- Bir-Sen’in asil üyeleridir. Genel yetkili konfederasyon Memur-Sen ve Eğitim iş kolunda genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen olarak 2022 Ağustos ayında 6. Dönem Toplu Sözleşmeyle; Eğitim çalışanlarımız adına elde edilen kazanımların yanında Toplu Sözleşme ikramiyesinin yıllık yaklaşık 2000 TL’ye ulaşması ile sendikalı olmak değer kazanmış örgütlü olmanın değeri yanında artık ederi de olmuş olması önemli bir kazanımdır. Yine 6. Dönem Toplu Sözleşme’de karara bağlanan Eğitim-Bir-Sen olarak yıllardır dile getirdiğimiz ve katkı sağladığımız Öğretmen Meslek Kanunu eksiklikleri ile çıkmış olsa da bu kanunla öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeye kavuşacak olmaları örgütlü olmanın ve mücadelenin bir sonucudur. Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen olarak talebimiz, çabamız ve ümidimiz bütün eğitim ve kamu çalışanlarımızın adalet çerçevesinde ek göstergeden faydalanmalarıdır. Eğitim camiamızda büyük bir sorun olarak görünen ve günden güne de büyüyen sözleşmeli sorununun toplu sözleşme masasında yetkili sendika ve Kamu İşvereni arasında görüşülmesine karar verilmesini de önemsiyoruz.”

23/05/2022 23:20
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ