ÖMER AYDOĞMUŞ: YAKINDA HAYALLERİNİZ HACZEDİLİRSE ŞAŞIRMAYIN

Yerköy’de hobi amaçlı beslenen güvercinlere e-haciz uygulanarak satılması, kamuoyunda büyük şaşkınlık ve üzüntü yarattı. Olay, ekonomik krizin ne kadar derinleştiğinin ve vatandaşların nasıl bir çıkmaz içine sürüklendiğinin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, yaşanan bu tabloya sert tepki göstererek şöyle konuştu:
“Yakında hayalleriniz haciz edilirse şaşırmayın. Bugün güvercinler satıldı, yarın insanların umutlarına haciz gelir. Bu sadece bir ekonomik kriz değil; milletin nefesinin, onurunun ve geleceğinin sıkışmasıdır.”
Aydoğmuş, devletin millete destek olması gerekirken tam tersi uygulamalarla karşılaşıldığını vurguladı:
“Bir ülkede güvercinlere haciz geliyorsa, o ülkede ekonomi bitmiş demektir. Pazara giden insanın cebinde para yok, esnaf nefes alamıyor, memur ay sonunu göremiyor, emekli pazara çıkamıyor. Buna rağmen hâlâ ekonomi iyi deniliyor. Kime göre iyi? Neye göre iyi?”
Olay geniş yankı uyandırdı. Vatandaşlar, sosyal medyada tepkilerini dile getirdi:
“Bugün güvercin, yarın insan…”
“Bu düzen iyiye gitmiyor.”
“Devlet şevkat eli uzatmalı, haciz eli değil.”
Aydoğmuş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Güvercini haczedilen bir ülke, halkının umutlarını da haczetmiştir. Güvercinler uçuyor ama umutlar yere çakılıyor. Bu tabloyu değiştirmek hepimizin görevi.”








