MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için start verildi.Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular bugünden itibaren resmen başlıyor.Aday başvuruları nedeniyle 14 Mayısta seçime katılacak partilerde hareketlilik gözlendi.

AK PARTİ ADAY ADAYLARINDAN BASIN AÇIKLAMALARI

Seçim sürecinin başlamasının ardından AK Parti’de milletvekili aday adayı başvuruları başladı.

Elektronik ortamda yapılacak başvuruların  16 Mart Perşembe  saat 21.00'e kadar tamamlanacak. Aday adayları 'basvuru.akparti.org.tr' adresinden yapacakları başvuruların çıktısını alarak evrakını  il başkanlığına ıslak imzayla teslim etmesi gerekiyor.

Öte yandan AK Parti'de aday adayları için AFAD'a bağış yapma şartı getirildi. Erkek adaylar 20 bin TL, kadın ve gençler (18-30 yaş) 10 bin TL, engelli bireyler ise 5 bin TL bağış yapmak zorunda

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti  Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer "Aday adayları başvuruları 16 Mart Perşembe günü saat 21.00’e kadar devam edecek. Son güne kadar evrak kabulü il başkanlığına yapılacak.Başvuru sahibi adaylar,aidatlarını deprem yardım hesaplarına yatıracaklar.Partimizde erkek aday adayları  20 bin , bayan aday adayları 10 bin ve engelli aday adayları ise 5 bin Tl. aidat ödeyecekler “dedi. Başer,Ak Partiden milletvekili aday adaylarının 18-19 Mart tarihlerinde temayül yoklamasına katılacaklarını da açıkladı.

AK PARTİDE BUGÜN KİMLER ADAY ADAYI OLACAK  ?

Edinilen bilgilere göre, Ak Partide milletvekili aday adaylığı için şu isimler bugün  il başkanlığına başvuracak:

Nurullah Nurdoğan – İlim Yayma Cemiyeti Başkanı

Çelebi Dursun – Ak Parti eski il başkanı

Funda Çapan Özdemir- Akademisyen

Nurdan Taşarsu- İl Başkan yardımcısı ,çevre mühendisi

Bülent Doğan- İşadamı ,Ak Parti Sarıkaya ilçe başkanı

Yasin Durusoy- Avukat,

Hasan Kandemir-Avukat,

İskender Minar -Avukat

Serkan Uslu-Avukat,

Muhammed Tarık Arslan-Avukat,

Hacı Şahbaz- İl genel meclisi eski başkanı

CHP

CHP milletvekilliği genel seçimleri için aday adaylığı başvurusu da bugün  başlayacak ve 20 Mart'a kadar sürecek. 20 bin lira olarak belirlenen başvuru için kadınlar, gençler ve yüzde 40 veya üzeri engeli bulunanlar 15 bin lira ödeyecek.20 Mart'ta sona erecek başvurular için aday adaylarından ayrıca 3'er bin lira da dosya ücreti alınacak.

MHP

MHP'de ise milletvekili aday adaylığı başvuruları 14 Mart'ta başlayıp 21 Mart'ta sona erecek.

MHP day adayları, MHP Genel Merkezi seçim işleri kayıt kabul birimine şahsen ve belgelerin aslıyla müracaat edebilecek.

Başvuru ücreti olarak adaylardan 3 bin lira alınacak. Yüzde 40 veya üstü engelli olanlardan ise aidat alınmayacak. MHP’de Adaylar merkezi yoklama ile belirlenecek. 

14/03/2023 04:19
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ