MİLLETVEKİLİ SEDEF : KABALI’LI ÇİFTÇİLERİMİZİ MAĞDUR ETTİRMEYİZ

MİLLETVEKİLİ SEDEF : KABALI’LI ÇİFTÇİLERİMİZİ MAĞDUR ETTİRMEYİZ

MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyünde, vatandaşların tarlalarını birleştirerek oluşturdukları Türkiye’nin en büyük meyve bahçesinde Kabalı örnek projesinin heba olmaması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Sedef, Kabalı Köy sakinlerinin yaşadığı sorunların kendilerine kadar iletildiğini ve çözümü noktasında konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Sedef, “ Kadışehri ilçemiz Kabalı köyünde örnek bir proje yürütülmekte. İlimiz Yozgat açısından önemsediğimiz, değer verdiğimiz, adı da üstünde örnek bir projeydi. “Meyvecilik Entegrasyon Projesi”. Köyde yaşayan 600 çiftçinin arazileri birleştirilerek devasa bir meyve bahçesi meydana getirildi. Araziler ilçe Kaymakamlığı marifeti ile köylülerimizden kiralandı. Daha sonra işletmesi özel bir şirkete devredilerek faaliyetler sürdürüldü.

Bu gün bizi arayan ilçe başkanımız ve köylülerimizden yaşadıkları sıkıntıları öğrendik. İşletmeci firmanın neredeyse her yıl köylülerimizden kiraladıkları arazilerin bedelini vaktinde ödemeyerek mağduriyet yaşattıklarını öğrendim. Çiftçinin elindeki tüm araziyi alacaksın. Arazisi olmadığı için yem, saman gibi girdileri üretemediğinden hayvancılık yapma imkân ve kabiliyetleri de ortadan kalkacak. Arazisinin kirasını ödemezseniz bu 600 aile ne yapacak.

Konuyu Sayın Valimiz ile görüşüp çözüm yolları arayacağız.”dedi.

FİRMA İŞLETMEYİ YAPAMIYORSA YAPACAK BİRİLERİ BULUNUR

“Köylümüz müsterih olsun bu firma işletmeyi yapamıyorsa yapacak birileri bulunur ya da köylümüz kendisi işletir.”diyen Sedef, “Şahsım adına bu projeyi çok önemsiyordum. 2020 yılı Tarım Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde Partim MHP adına yaptığım konuşmada bu projeyi tüm milletvekillerimize örnek göstermiştim. Konuşmamda “Şehrim Yozgat’ta örnek bir proje var: Meyvecilik Entegrasyon Projesi. Yozgat’ımızın Kadışehri Kabalı köyünde uygulanan bu projeyle 1.800 parsel birleştirilerek 5.640 dekar büyüklüğünde devasa bir meyve bahçesi oluşturuldu. Bu alandan çok olumlu sonuçlar alınıyor. Hatta bu diğer ilçelerimizde 14 ilçemizde ve ülkemizin diğer bölgelerinde de uygulanırsa ülkemiz adına faydalar sağlayacağını düşünüyoruz” demiştim. Örnek proje böyle heba edilir köylümüz mağdur edilirse, bu proje başka yerlerde uygulanamaz hale gelir. Ülkemiz için örnek gösterdiğimiz bu projeyi kimsenin heba etmesine izin verilmemelidir.”diye konuştu.

07/05/2020 17:19
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ