MİLLETVEKİLİ KEVEN: ESNAF  RAHATLATILMAZSA İFLASLAR ÖNLENEMEZ

MİLLETVEKİLİ KEVEN: ESNAF RAHATLATILMAZSA İFLASLAR ÖNLENEMEZ

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Koronavirüs krizinden en çok Yozgat esnafının etkilendiğini belirterek ‘ Esnafımızın her açıdan rahatlatılması lazım. Esnaf rahatlamazsa iflasların önlenmesi çok zor olacaktır “dedi.

Halkın artık kapsamlı bir çözüm beklediğini ve siyasetin kutuplaştırıcı dilden uzaklaşması gerektiğini dile getiren CHP milletvekili Keven, Salgın günlerinde vatandaşa kesilen yüksek faturaları ve dağıtım bedellerini eleştirerek şunları söyledi: “Korona salgını sonrası faturaların yüzde 50 daha fazla geldiği görülmekte. Milletçe birbirimize Kenetlendiğimiz bir dönemde faturalar bu şekilde yüksek miktarlarda gönderilerek vatandaşın huzursuz edilmesi kabul edilemez. Örneğin 100 lira civarı gelen elektrik faturasının 150 lira olması gibi. Ve bu 150 liranın 48 lirası yani üçte biri şirketlerin cebine giden dağıtım bedeli! Vergileri de toplayınca fatura miktarı tüketimin iki katına ulaşmaktadır. Bunun Türkçesi soygundur.

Halkın zor zamanlarda olduğu bir dönemde dağıtım bedellerinde indirim yapılmalıdır. Dağıtım şirketlerine ödenen bu miktar kabul edilemez. Faturalardaki KDV oranında indirim yapılmalıdır.”

İşyeri kapanan esnafın oyalandığını belirten CHP Yozgat milletvekili Keven, esnafların, çiftçilerin ve işinden olan çalışanların destek beklediğini ve acil kira desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Keven açıklamasını şöyle sürdürdü : “İşyeri kapanan esnaf, lokanta, berber, kuaför, kafe ve kahvehaneler, spor salonları, etüt merkezleri, sürücü kursları ve işyerini açsa bile siftah yapamayan yüz binlerce esnaf kapsamlı bir destek paketi talep ediyor. Kredilerde ki faizlerin kaldırılmasını talep ediyor. Sicil affı istiyor. Faizsiz, koşulsuz, 2 yıl ödemesiz kredi istiyor. Aksi hâlde iflasların önü alınamayacak ve bu insanlar aileleriyle birlikte, çalışanlarıyla birlikte mağdur olacaklardır. Esnafımızın ve işinden gelirinden olan yurttaşların en azından 3 aylık faturası silinmelidir. Kiralarının yarısı hibe olarak devlet tarafından karşılanmalıdır. Saraya günlük dört buçuk milyon lira harcanırken işçilerin günlük 39 lira işsizlik parasıyla yaşamaya terk edilmeleri vicdansızlıktır.”

04/05/2020 17:27
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ