MHP İL BAŞKANI ALTAN’DAN 12 EYLÜL MESAJI

MHP İL BAŞKANI ALTAN’DAN 12 EYLÜL MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ferhat Altan, 12 Eylül darbesinin ülke ve insanını her alanda geriye götürdüğünü belirterek, silinmez izler ve yaralar bıraktığını söyledi.

MHP İl Başkanı Ferhat Altan, 12 Eylül Askeri Darbesinin 40. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada darbelerin Türkiye’ye ve insanına verdiği zararlara değindi.
Başkan Altan, “Yakın tarihimiz incelendiğinde, Ülkemizde desteği dışarıdan olmak koşulu ile derin ve karanlık yapılar tarafından, ortalama 10 yıl aralıklar ile Demokrasimiz her zaman sekteye uğratılmıştır. Bunların en kanlısı da hiç şüphesiz 12 Eylül Darbesi olmuştur, darbe öncesinde Ülkemizin, Komünizme teslim edilmemesi için dik duruş gösteren Ülkücüler bu uğurda canlarını bile feda etmişlerdir, 1 Bakan, 1 İl Başkanı, 1 Belediye Başkanı ve 5 Bin’ e yakın Şehit veren bir harekettir, Ülkücü Milliyetçi Hareket. Tek Sevdası Ülkesi, Tek Davası Turan olan gencecik fidanlar, Darbe Komitecileri tarafından, toplumun sindirilmesi adına darağaçlarına acımasızca gönderilmişlerdir, Her birinin yürek yakan hikayeleri vardır, kiminin idam için yaşı büyütülmüş, kimi daha yeni evlenip murad alamadan zindana atılmış ve bazı yiğitler devletin verdiği idamlık elbisesini dahi kul hakkına girer diye kabul dahi etmemişlerdir, Zalim 12 Eylül Komitecileri bu zulümleri ile tarihin çöplüğünde yerlerini almışlardır, bütün darbeler, ülkemizi ve insanımızı her alanda geriye götürmüş, silinmez yaralar bırakmıştır. 12 Eylül Darbesinin katlettiği Ülkücü Şehitlerimizden; Selçuk Duracık, Halil Esendağ, Mustafa Pehlivanoğlu, Cengiz Baktemur, Ali Bülent Orkan, Ahmet Kerse, Fikri Arıkan, İsmet Şahin ve Cevdet Karakaş’ı rahmetle anıyoruz. “dedi.

HERKES KARAKTERİNİN GEREĞİNİ SERGİLER

Fransa Cumhurbaşkanı Makron’a da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerinden dolayı sert sözlerle tepki gösteren Başkan Altan, “Bir diğer önemli konuda, Fransa Cumhurbaşkanı Makron’un Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yapmış olduğu saygısız ve seviyesiz sözlerdir. Böyle bir makamı temsil eden birisinin böyle sözleri söylenmesi düşündürücüdür, Türk Devlet Örf ve Ananelerini göre, Cumhurun Başına yapılmış her fiil ve hakaret Yüce Milletimize yapılmış gibi değerlendirilir, bu türden çıkışlar her zaman olagelmiştir, çokta önemsemiyoruz, yolumuza bakıyoruz. Medeni gibi gözüken sömürgeci Fransa yakın tarihine baksın, sömürdükleri ülkelerin durumu ortadadır, sonuç itibarı ile herkes karakterinin gereğini sergiler.”ifadelerini kullandı.

11/09/2020 21:06
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ