KÜRŞAT KILIÇ'DAN 'OLAY VİDEO' HAKKINDA DETAYLI AÇIKLAMA

KÜRŞAT KILIÇ'DAN 'OLAY VİDEO' HAKKINDA DETAYLI AÇIKLAMA

Yozgat’ta geçen hafta sürpriz bir kararla  Ak Parti merkez ilçe  başkanlığı görevinden istifa eden muhasebeci ve mali müşavir Kürşat Kılıç’ın uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüleri içeren ,önce sosyal medyada sonrasında ise muhalif medyada yayımlanan video, Yozgat kamuoyunun gündeminde günlerdenberi konuşuluyor.Bu süreçte ‘olay video’ hakkında Yozgat Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden peşpeşe açıklamalarda bulunurken Kürşat Kılıç da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “ İnternet platformlarında  şahsıma ait muhasebe ofisinin makam odasında artniyetli kişilerce bayıltılıp etkisiz hale getirilmem sonucu baygın vaziyette iken ve iradem dışında uyuşturucu kullanarak sızdığım izlenimi verilen video ile yöneltilmek istenen suçlamayı katiyen kabul etmiyorum”dedi.Gündem konusu videoyla ilgili olarak Ak Parti Yozgat milletvekilleri herhangi bir yorumda bulunmazken İYİ parti Yozgat il başkanı Metin Özışık ile Yozgat muhasebeciler ve mali müşavirler odası başkanı Ahmet Bulut yaptıkları açıklamalarıyla  Ak Parti merkez ilçe eski başkanı Kürşat Kılıç’a sahip çıktılar.Yozgat Emniyet Müdürlüğü ise  çekilen video görüntüleri nedeniyle Kılıç’a şantaj yaptığı iddia edilen bir kişinin tutuklandığını bildirdi.

İSTİFA SONRASI SOSYAL MEDYADA ORTAYA ÇIKARILAN  VİDEO OLAYI

Bilindiği gibi, Yozgatta Ak Parti Yozgat merkez ilçe başkanlığı görevini yaklaşık 3 yıldanberi sürdüren Kürşat Kılıç geçen hafta başında  ani  ve sürpriz bir karar alarak  görevinde istifa  etmiş ve istifasını da kamuoyuna şöyle duyurmuştu :

’İşlerimin yoğunluğu sebebi dolayısıyla AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Her daim Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a ve Partimize bağlılığım devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur’’

Bu açıklamanın ardından Kürşat Kılıç’ın uyuşturucu kullanımını gösteren özel olarak çekilmiş bir video önce sosyal medyada geçen hafta sonunda da iktidar karşıtı  medyanın çeşitli yayın organlarında  yayınlanmıştı. Gazeteci İsmail Saymaz da geçen hafta tartışmalı olay videoyu Halk TV’de ayrıntılı olarak gündeme getirmişti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN  PEŞPEŞE GELEN  AÇIKLAMALAR

Kürşat Kılıç ile ilgili video sosyal medyada  yayılırken 11  Aralık 2021 cumartesi günü akşam saatlerinde Yozgat Emniyet Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin peşpeşe açıklamalar geldi. Emniyet Müdürlüğü basına ilk bilgi notunu şöyle duyurdu :

’Kamuoyuna saygıyla duyurulur: Sosyal medya ve haber kanallarında yapılan paylaşım ve haberler ile alakalı olarak eski merkez ilçe başkanı Kürşat Kılıç’a yönelik kurulan komploya istinaden bir şahıs tutuklamış diğer şahısların yakalanma çalışmalarına devam edilmektedir” / saat 17.04

Yozgat Emniyet Müdürlüğü  bu açıklamanın hemen ardından ikinci bir açıklama yaparak aynı konuda şu bilgileri verdi :

’Yozgat Eski Merkez ilçe Başkanı K.K; işyerinde komplo kurularak gizli görüntülerinin çekildiği, bu görüntüler üzerinden şantaj yapılarak para istendiği, buna karşı çıkması üzerine gizli çekilen görüntülerinin servis edildiği yönündeki şikayeti üzerine, 3 şahıs gözaltına alınmış, bunlardan 1'i tutuklanmıştır. 2 şahsın adli işlemleri sürmektedir’’ saat :19.46

Emniyet Müdürlüğünden saat : 19.53’de gelen basın bilgi notu ise aynen şöyleydi :

Değerli basın mensupları paylaşılan basın bilgi notu sarfınazar edilmiş olup dikkate alınmaması hususun da bilgilerinize..

KÜRŞAT KILIÇ’DAN AYRINTILI AÇIKLAMA :

Yozgat’ta özellikle siyaset dünyasında deprem etkisi yaratan sözkonusu videonun sosyal medyada  ve fısıltı kulislerinde   çeşitli spekülasyonlara yol açması üzerine Ak Parti eski merkez ilçe başkanı Kürşat Kılıç ,bugün sosyal medya hesabından ayrıntılı  bir açıklama yaptı.Kılıç,açıklamasında ciddi bir komplo ile karşı karşıya kaldığını ileri sürerek  şunları söyledi :

 “Çeşitli dijital mecralarda, sosyal medya platformlarında ve internet gazeteciliği sitelerinde  şahsıma ait muhasebe ofisinin makam odasında artniyetli kişilerce bayıltılıp etkisiz hale getirilmem sonucu baygın vaziyette iken ve iradem dışında uyuşturucu kullanarak sızdığım izlenimi verilen video ile yöneltilmek istenen suçlamayı katiyen kabul etmediğimi belirtir, suça iştirak edenlerin yüce Türk adaletince tespiti ve bu yaptıklarının hesabının sorulması için şikayette bulunduğumu kamuoyuna arz ederim.

Bu komployu hazırlayanların sanki uyuşturucu madde kullandığım bana ait görüntülermiş gibi cebren sebep oldukları baygın haldeki görüntülerimi servis etmeleriyle insanlıktan, insaftan ve izandan uzak oldukları aşikar iken bu videoyu çeşitli ideolojik amaçlarla, siyasi rant uğruna her türlü platformda kullanıp güya kendi fikir ve ideolojilerine destek sağlamaya çalışanlara buradan yaptıklarının insan onuru ve vicdanına uygun olmayan çok çirkin bir yöntem olduğunu hatırlatıyor ve insafa davet ediyorum.

İftiraya ve komploya uğrayan şahsımın sadece bir siyasi parti üyesi değil aynı zamanda bir aile babası, bir iş adamı ve bu Türk bayrağının altında vatanına milletine bağlı bir fert olduğunu dikkate almadıklarına üzülerek şahit oldum. Eğer bu algıya sebep olanların ideolojilerine hizmet etmiş olsaydım bu menfur durum, kesinlikle savunmaya geçip ört bas edecekleri bir olay olurdu.

Bu bayrak altında yaşayıp iftira ve komploya uğrayan kim olursa olsun ister sağcı veya solcu, ister Türk veya Kürt, ister Alevi veya Sünni ya da her ne doktrin üzere yaşarsa yaşasın bizdense iyidir bizden değilse kötüdür diye ayrıştırmak hiçbir vicdana sığmaz.

Bu videoyu ısrarla parti binasında çekilmiş gibi lanse etmeleri amaç ve gayelerinin ne olduğunu, yapılanın daha önceden planlanmış alçak bir komplo olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Bugün bana yapılanlar yarın bir başkasının başına gelebileceği gibi, olayın iç yüzünü araştırmaksızın hükümete olan kin ve nefretini benim üzerimden kusmaya çalışanları da ilahi adalete havale ediyorum.

YSMMMO BAŞKANI BULUT’DAN ‘GEÇMİŞ OLSUN’MESAJI

Yozgat SMMM Odası Başkanı Ahmet Bulut ,meslektaşı Kürşat Kılıç’ın video olayına ilişkin bir mesaj yayımladı. Bulut mesajında şunları söyledi :

 ‘’Odamız üyelerinden eski merkez ilçe başkanı saygıdeğer Kürşat Kılıç’a yapılan saldırı bir komplonun sonucudur. Meslektaşımızlardan birisinin adının bir komplo sonucu dahi olsa bile, böyle bir olay ile anılması son derece üzücü bir durumdur. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, her zaman olduğu gibi bugünde yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile belirtiyoruz’’

İYİ PARTİ İL BAŞKANI METİN ÖZIŞIK DA KILIÇ’A SAHİP ÇIKTI

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, sosyal medya hesabından Yozgatın gündemindeki konuya değindi ve Ak Parti eski merkez ilçe başkanı Kürşat Kılıç’dan övgüyle sözederek şunları ifade etti :

’AKP merkez ilçe başkanı Kürşad Kılıç'ı TSO başkanlığından beri tanır severim. Her karşılaştığımızda candan içten samimi selam verir. Hal hatır sorar. Yaptığı hatadan ders alıp, işine ve ailesine sahip çıkacağına inanıyorum. Hatasız kul olmaz. İsterse Önümüzdeki hafta BeşiktAŞK maçını beraber seyredebiliriz. Bu paylaşımın siyasi bir içeriği yoktur. Sadece İnsani duygular içerir. ‘Kürşad Kılıç’ Seni seven bir abin var. Allaha emanet ol’’

GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI

Öte yandan Ak Parti merkez ilçe eski başkanı Kürşat Kılıç’la ilgili videoya  Yozgat il  Emniyet Müdürlüğünce  yayın yasağı getirildiği bildirildi.

14/12/2021 03:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ