KEVEN’DEN VALİYE KORONA VAK’ASINA İLİŞKİN SORUŞTURMA ÖNERİSİ

KEVEN’DEN VALİYE KORONA VAK’ASINA İLİŞKİN SORUŞTURMA ÖNERİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Şefaatli ilçesinde meydana gelen  son koronavirüs vak’asına ilişkin yaptığı açıklamada Vali Kadir Çakır’dan olayla ilgili soruşturma talebinde bulundu.

Koronavirüs şüphelisinin izole edilmeden kendi imkânlarıyla Yozgat’a gönderildiğini ileri süren Milletvekili Keven, Yozgat Valisi Kadir Çakır’a seslenerek özetle şunları söyledi :

“Şefaatli Başköy’de ikamet eden 67 yaşında bir vatandaş çeşitli şikâyetlerle Şefaatli Devlet Hastanesi’ne gidiyor ve burada koronavirüs hastası olmasından şüpheleniliyor. Ancak Şefaatli Devlet Hastanesi Başhekimliği, koronavirüsten şüphelendiği hasta için acil durum önlemlerini alıp izole bir şekilde ambulansla hastayı Yozgat Şehir Hastanesi’ne götürmesi gerekirken hastane yetkilileri hiç bir önlem almadan hastaya Yozgat’a gitmesi gerektiğini söylüyor. Bunun üzerine hasta Yozgat Şehir Hastanesi’ne kendi imkânlarıyla gidiyor. Burada yapılan tetkiklerle koronavirüs tespit ediliyor. Bu geçen sürede koronavirüs başka birilerine bulaştıysa bunun hesabını kim verecek? Pandemi sürecinde bir hastane yönetimi şüphelendiği hastaya böyle mi yaklaşmalıdır? Hasta kendi imkanlarıyla gidecekse izolasyon önlemleri için genelgeler neden yayımlanmıştır? Yozgat Valiliği’ne bu durumu soruşturup açığa çıkarması için sesleniyorum. Şefaatli’den gelen hasta neden izole edilip Yozgat’a getirilmedi? Bu arada geçen sürede temas ettiği kişiler araştırıldı mı? Bu kişilere test yapıldı mı? Başköy’de herhangi bir tarama yapıldı mı? Hastanın Şefaatli’de banka şubesine bile girip çıktığı söyleniyor. Bu iddiaların araştırılmasını ve gerekli tedbirlerin ciddiyetle alınmasını Yozgat Valisi Sayın Kadir Çakır’dan rica ediyorum.”

01/06/2020 17:36
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ