KEVEN’DEN,BAŞERİN AÇIKLAMASINA "KARA PROPAGANDA" ELEŞTİRİSİ

KEVEN’DEN,BAŞERİN AÇIKLAMASINA "KARA PROPAGANDA" ELEŞTİRİSİ

CHP  Yozgat milletvekili  Ali Keven ,Ak Parti Yozgat milletvekili Yusuf Başer’in  öneki gün “Fırsatcılığa ve stokçulara ağır para cezaların uygulanacağına “ ilişkin yaptığı açıklamanın   ayrıntılarını eleştirerek yanıtladı. Açıklamanın içeriğinin kara propoganda olduğunu dile getiren CHP Milletvekili Keven, eleştirisined “Etiketlerde yaşanan fiyat artışlarını esnafın suçu gibi gösterenler ESNAFIMIZA hesap verecek! O hesap vakti çok yakın! “dedi.

Milletvekili Keven yazılı açıklamasında aynen şunarı söyledi:

“Ülkemizi yüksek enflasyon, işsizlik ve her gün gelen zamlarla baş başa bırakan AKP iktidarının Yozgat milletvekili gazetelere beyanat veriyor; "stokçulara her türlü cezayı şöyle vereceğiz", "etiketlere haksız zam yapanlara cezayı böyle keseceğiz" diye!

Saygıdeğer Yozgatlı hemşerilerim bunun adı kara propagandadır!

Yılbaşında ELEKTRİK faturalarına tek seferde yüzde 127 ZAM yapılırken, yılbaşında motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, LPG’ye 78 kuruş ZAM yapılırken, yılbaşında konut doğalgazına yüzde 25, sanayi doğalgazına yüzde 50 ZAM yapılırken, sanayicinin kullandığı doğalgaza bir yılda yüzde 200 ZAM yapılırken, elektriğe son 4 yılda yüzde 370 ZAM yapılırken, akaryakıta neredeyse üç güne bir zam gelirken, gübrenin tonu 15 bin liraya dayanırken TBMM'de tek bir söz etmeyenler çıkıp kara propaganda ile algı yürütüyor.

TMO dahi ithal ettiği buğdaya önce yüzde 24 zam yapmak zorunda kalıp sonra tepkiler üzerine bu zammı geri çektiğini duyurdu. Daha 1 ay önce Türk Şeker önce elindeki şekeri satmadı sonra şekere yüzde 25 zam kararı alarak satmaya başladı.

Girdi maliyetleri bu şekilde artarken şimdi arayıp bulduğunuz suçlu dükkanını açıp iş yapmaya çalışan, besleyip büyüttüğünüz zincir marketlere karşı ayakta kalmaya çalışan yerel marketler mi? Mahalle bakkalı mı? Kim o stokçuluk yapan perakendeci?

Önce faiz lobisi, sonra dış mihraklar, şimdi de stokçuluk yapan perakendeciler yalanı ile beceriksizliğinizi örtemezsiniz!

Etiketlerde yaşanan fiyat artışlarını esnafın suçu gibi gösterenler ESNAFIMIZA hesap verecek! O hesap vakti çok yakın!

Esnafımızı "perakendeciler stokçuluk yapıyor" diyerek hedef gösteren siyasiler, beceriksiz bakanlarınızla, liyakatsiz ekonomi yönetiminizle, oyuncak haline çevirdiğiniz Merkez Bankası ile birlikte el ele verip önce doları yükselttiniz, sonra dolar vurgunu yaptınız, en nihayetinde de bu ülkeyi ZAMLARA boğdunuz.

Bu zamların sorumlusu bu ülkeyi kamplara bölmeye çalışıp, her gün kendinden olmayana hakaret cümleleri kurup, her hafta açıklanan zamlara karşı vurdumduymazca beyanatlarda bulunanlardır, sırıtarak "porsiyonları küçültün" diyenlerdir, halkın lokmasını küçültürken garantili müteahhitleri zengin edenlerdir, 5-6 ayrı yerden maaş alanlardır!

Vallahi de billahi de KUL HAKKINA giriyorsunuz! “

09/01/2022 02:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ