İYİ PARTİDE İL BAŞKANI ‘KATİPOĞLU’ GÜVEN TAZELEDİ

İYİ PARTİDE İL BAŞKANI ‘KATİPOĞLU’ GÜVEN TAZELEDİ

İYİ Parti’nin  Yozgat 3. Olağan Kongresi Büyük Sinema salonunda tamamlandı. İl  başkanlığı için 2 adayın yarıştığı İYİ Parti kongresinde mevcut başkan Bünyami Katipoğlu  güven tazeledi. Yapılan oylamada Bünyami Katipoğlu 297, rakibi Cevdet Kaya ise 170  oy edindi..Kongreye İYİ Partinin 470 delegesi katıldı.

İYİ Parti 3. Olağan Kongre büyük ilgi gördü. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz,Yozgat eski milletvekili Yusuf Bacanlı , siyasi parti ve STK  temsilcileri ve iyi partili vatandaşların katıldığı Kongrede öncelikle İYİ Parti il başkan adayları ,sonrasında da Prof.Dr.Taner Demirer ile Yozgat eski milletvekili Yusuf Bacanlı  birer konuşma yaptılar.

İYİ parti  il başkan adayı Cevdet Kaya konuşmasında şunları söyledi :

“Biz burada tüm teşkilatlarımızla hep birlikte çalışarak öncelikle altılı masamızın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayımızın seçip iyi partimizi mecliste birinci parti yaparak daha sonra da Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin belirttiği gibi tek adamlık rejimini değiştirip güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz ve sayın genel başkanımızı başbakan yapacağız. kongremizin hayırlı olmasını diliyorum”

İYİ Parti İl Başkanı Bünyami Katipoğlu’da yaptığı konuşmada  özetle şöyle konuştu :

“İyi Parti’nin Yozgat’ta ilk kurucularından biri olarak Şefaatli kurucu ilçe başkanlığını yaptım, il yönetim kurulunda il Teşkilat Başkanı olarak görev aldım ve daha sonrasında Eylül ayında genel başkanının takdirleri ile il başkanlığına atandım. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhuriyetini 100. yılında malum siyasal iktidarın Son 20 yıllık süreçte çok ağır bir baskıya maruz kaldı. Yozgat toprağından Bir Yozgatlı olarak Türk milletinin bir evladı olarak bu seslerin buradan Tüm Türkiye’ye duyulmasını çok isterim. Türkler, Devlet geleneğiyle bütün dünya milletlerine devleti, teşkilatı, teşkilatlanmayı, yönetimi öğretmiş bir millettir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet saygı ve minnetle anıyorum. Kongremizin ilimize, ülkemize ve partimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İYİ Parti olağan Yozgat il kongresinde söz alan İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer’de  Ak Parti iktidarını ve politikalarını eleştirdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı :

“Biliyorsunuz son 5 yıldır bir tek adam rejimiyle yönetiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir uçurumun kenarına geldi. İki trilyon borcu var ülkemizin. Enflasyon yüzde 200’lere çıktı. Merkez bankası rezervleri eridi, işsizlik yüzde 25’lere çıktı. Cari açık yüzde 525 arttı. İnsanların yüzde 40’ı asgari ücretle geçiniyor, herkes büyük bir sıkıntı içerisinde insanlar görüyoruz. Ülkemizde bugün itibariyle üretim, sanayi üretimi ciddi şekilde düştü. Kişi başına gelir 25 bin dolar olacak denildi 2023’te 8 bin 500 dolara düştü. Yine 2023 yılında G-8 içine gireceğiz dediler, D-20’nin de dışında kaldık. “

 Demirer,konuşmasının son bölümünde ise Yozgata ilişkin  şöyle konuştu :

“Yozgat’ta ne oldu? Yozgat’ta etkilendi bütün Türkiye’yi gibi. İşsizlik tavan yaptı, tarım, hayvancılık yok oldu. İç Anadolu’nun en fakir vilayetiz. Şunu söyleyelim, kör topal işleyen bir üniversitemiz var. Cumhuriyet tarihinde ne yazık ki Cumhuriyet hükümetlerinin en çok bakan veren ama en az yatırım alabilen vilayet Yozgat. Bunun sonucunda göç oldu. En büyük sorun ve en çok göç veren bir vilayetlerden birisiyiz. Şimdi Yozgat için İYİ Parti var arkadaşlar. Gece yarısı saat 12’de yazılan bir cümlelik kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye idare edilmeyecek, kanunlar meclisten çıkacak.”

Kongrede son konuşmayı ise Yozgat eski milletvekili Yusuf Bacanlı yaptı.Önümüzdeki 2023 seçimlerinin ülkemiz için son derece önemli bir seçim olduğunu vurgulayan Yusuf Bacanlı "Bu seçimi kazanan 6'lı masa olacak..Kazanan demokrasi olacak,cumhuriyet olacak ve Yüce Türk milleti olacak."dedi.

"Bacanlı konuşmasında daha sonra şunları söyledi :

"Hatırlanacağı gibi  Türkiye 14 Mayıs 1950'de  demokrası adına adeta tarih yazmıştı.Bu millet 14 Mayıs 1950' de  işbaşındaki iktidarı indirdi,muhalefetteki partiyi de iktidara getirdi. 14 Mayısta  2023 de de bu iktidar sandıkta indirilecek,muhalefette iktidara gelerek tarih bir kez daha tekerrür edecektir.Yani Demokrasi ve cumhuriyet tekrar kazanacaktır.

Şu husus da bilinmelidir ki ; kanun gücünü arkalarına alarak haksızlık,hukuksuzluk,yolsuzluk yapanlar,yarın bir gün kanun gücünün bir başkasında olacağını unutmamalıdırlar.Bu seçimi çok önemsemeliyiz. Eğer cumhuriyet ve demokrasiye elimizden giderse bir daha bulamayacağımızın bilinmesini hatırlatmak isterim."

 

 

23/01/2023 02:02
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ