İL SINIRINDA İLGİYLE, KONGREYE GİRİŞİNDE DE COŞKUYLA KARŞILANDI

İL SINIRINDA İLGİYLE, KONGREYE GİRİŞİNDE DE COŞKUYLA KARŞILANDI

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin  İl Kongresi'ne katılmak üzere Çorum üzerinden geldiği Yozgat il sınırında büyük bir ilgiyle karşılandı. Kendisinin makam aracına eşlik eden kalabalık bir otomobil korteji eşliğinde Yozgata giren DEVA partisi lideri Ali Babacan kongre öncesinde lise caddesinde işyerlerini ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında Babacan’ı karşısında gören esnaflar sıkıntılarını dile getirdiler.Yozgat esnafına  tüm ekonomik sıkıntıların Deva partisinin iktidarında çözümleneceğini ifade eden DEVA lideri Babacan lise caddesinden Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezindeki kongre binasının yapılacağı salona geçti.Salona girişinde  tezahürat ve coşkuyla karşılanan  Ali Babacan Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen 1. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de siyasetin 9 Mart 2020'de DEVA Partisi'nin kurulmasıyla yepyeni bir soluk kazandığını söyledi. Türkiye'nin birbirinden güzel renklerinin partilerinin çatısı altında bir araya gelmeye başladığını aktaran Ali Babacan, "Aylardır il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy teşkilatlanıyoruz. Gittiğimiz her yerde insanların beklentisini görüyoruz, hissediyoruz. Ülkemiz karanlık zamanlardan geçerken hepimizin DEVA'sını kurduk." dedi.

Konuşmasında Hükümetin sosyal yardımlarla, sosyal desteklerle, desteğe ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını az da olsa karşılamaya çalıştığını anlatan DEVA lideri Babacan şunları kaydetti:

"Sanki kendi keselerinden lütuf dağıtıyor gibi yapıyorlar bu işi. Yardım yaparken hemen parti logosu. Halbuki o yardımların hepsi sizlerin ödediği vergilerden toplanan paralarla tekrar bu ihtiyacı olan kesime dağıtılıyor. Şöyle de bir hava oluşturmaya çalışıyorlar, 'Bakın, biz gidersek bu yardımlar kesilir'. Tabii iktidar partisi teşkilatı da bu konuda aktif. Kime yardım verilecek, ne kadar verilecek, vatandaşlarımızı bu yardımların kesilmesiyle korkutuyorlar. Halkımız müsterih olsun. Biz bunların yaptığından çok daha fazlasını yaparız. Biz işin başına geldiğimizde ülke topyekun zenginleşir. Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın zaten sayısı azalır. Ülkeyi yönetmek, vatandaşları önce yardıma muhtaç duruma düşürüp ondan sonra onlara verdiğiniz destekle övünmek değildir."

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ülke gündemindeki konulara yer verdiği konuşmasında  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa bir süre öncesine kadar çok sert şekilde eleştirdiği Avrupa'ya ılımlı mesajlar gönderdiğini belirterek “Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyoruz. Geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz” sözlerini eleştirdi. Babacan, “O kadar hızlı bir U dönüşü ki bu yetişebilene aşk olsun. Biraz yavaş. Peşinizde bol bol yandaş gazeteci, bolca troll, pelikan melikan çeşitli kuş sürüleri var. Hızlı manevra yaptığınızda virajı alamayıp sağa sola savruluyorlar” dedi.

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkiye’nin farklı renkleri partimizin çatısı altında bir araya gelmeye başladı. Aylardır teşkilatlanıyoruz. Ne görüyoruz, biliyor musunuz?  Tünelin sonundaki ışığı görüyoruz.

‘TÜİK BİNASINA MAKYAJ ODASI KURDULAR’

TÜİK binasına adeta bir makyaj odası kurdular. Konya Yolu üzerindeki ‘Algıları Ayarlama Enstitüsü’nde de propaganda makinesini çalıştırıyorlar. Gerçekleri halkımızdan gizlemeyi bir huy haline getirdiler. Beş adım geri, bir adım ileri atarak yürümeye başladılar. Bu ülkenin petrol kaynakları, doğal gaz kaynakları olsa, ekonomiyi hazırı satarak, parasını yiyip dağıtarak yönetseler, akıllarına insan hakları gelmeyecek.

‘TÜM HAKİM VE SAVCILARIN NUMARALARINI SİLECEKSİNİZ’

‘İnsan Hakları Eylem Planı‘ için, basit bir suçlamayla tutuklu yargılanan kimseyle görüştünüz mü? İşkence gördüğünü söyleyen bir vatandaşımızı dinlediniz mi? Yapamazsınız. Hakkına girdiğiniz insanların gözünün içine bakacak durumda değilsiniz. Kendilerince, yatırımcıları kandıracak kadar adım atma arayışındalar. Ziya Paşa‘nın dizeleriyle soralım:  ‘Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?’ Samimiyseniz, hakim ve savcılara ‘Benden size artık bir talimat gelmeyecek’ diyeceksiniz. Sonra tüm hakim ve savcılarımızın telefon numaralarını rehberinizden sileceksiniz ki huylar depreştiğinde tekrar arayıp ‘Şunu tutukla, şunu bırak’ diyemeyin.

AVRUPA TEPKİSİ

Ekonomiyi batırdıklarını anlamaya başlayınca, Avrupa Birliği’nden söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı tabii. Senelerce “Eyy Batı“ diyerek ülkeyi içe kapattılar. Bu konuda da sözümüze geliyorlar. Lafta kopya çekmeye devam ama icraatta bir şey yok. O kadar hızlı bir U dönüşü ki bu yetişebilene aşk olsun. Biraz yavaş. Peşinizde bol bol yandaş gazeteci, bolca troll, pelikan melikan çeşitli kuş sürüleri var. Hızlı manevra yaptığınızda virajı alamayıp sağa sola savruluyorlar.

‘BU ÜLKE SİZİN DENEME TAHTANIZ DEĞİL’

Ekonomide dene yanıl, dış politikada dene yanıl, güvenlik politikalarında dene yanıl. Bu büyük ülke, sizin deneme tahtanız değildir! Hiç merak etmeyin, bu hükûmet miadını doldurdu. İktidar partisine gönül vermiş dostlarımız da hiç merak etmesin, artık DEVA Partisi var. Dönülmez akşamın ufkundayız. Emaneti teslim almanın hazırlığındayız.”

İSMAİL YILMAZ YENİDEN BAŞKAN

DEVA partisi  Lideri Babacan kongrede sıkça alkışlanan konuşmasını tamamladıktan sonra kongrede daha sonra  seçimlere geçildi.İl başkanlığı ve il yönetim seçimine tek liste katıldı.Oylamada İsmail Yılmaz il başkanlığına getirilirken  ekibi de  il yönetimine seçildi.

İL BİNASI AÇILDI

Kongrenin tamamlanmasının ardından partinin İl binasının açılışını yapan DEVA lideri  Babacan daha sonra Çamlık otelinde il teşkilatınca onuruna verilen yemeğe katıldı.Yemek sonrasında otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını da  değerlendiren DEVA lideri Babacan akşam 19 sıralarında Yozgattan ayrılarak Başkente hareket etti.

İL BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

DEVA partisi Yozgat il başkanı İsmail Yılmaz, partililerin ve seçmenlerin il kongresine  gösterdikleri  yoğun ilgiden büyük  bir memnuniyet duyduğunu belirterek “ Pandemi ve soğuk hava koşullarına rağmen sayın liderimize kucak açan ve kongremizi onurlandıran herkese partim ve teşkilatım adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

22/11/2020 21:32
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ