İKİ BAŞKAN ARASINDA SOSYAL MEDYADA ‘TABELA’ TARTIŞMASI

Yozgat Belediyesi eski Başkanı ve şimdiki Yozgatspor Başkanı Dr.Kazım Arslan ile Yozgat Belediyesi eski Başkanı ve şimdiki Ak Parti Yozgat il başkanı Yusuf Başer arasında sosyal medya hesaplarında ‘Tabela tartışması’ yaşandı.Dr.Kazım Arslan önceki gün facebook sayfasında ‘Viyana caddesi’ adlı bir tabelanın asılması için Kazım Arslan adlı tabelanın yerlere atıldığını ileri sürerek ‘Bu olmadı il başkanı sayın Yusuf Başer’başlığı altında bir yazı kaleme alarak İl Başkanı Yusuf Başer’i eleştirdi. ”Bir caddeye VİYANA tabelası takmak için KAZIM ARSLAN tabelasını yerlere atmaya gerek yoktu” diyen ve kendisini ‘Gönüllerdeki İsim ve resim’ olarak tanımlayan Dr.Kazım Arslana cevap,bundan kısa bir süre önce eşini kaybettiği için bugünlerde evinde taziyelerle ilgilenen Yusuf Başer’den hemen geldi.Başer,cevabi açıklamasında şahsıyla hiç alakalı olmayan bir olayı kendisine maletmesinin hiç hoş olmadığını belirterek “Sizin Belediye Başkanlığı döneminizde bu konuda mahir olduğunuzu tüm kamuoyu çok iyi bilmektedir. Dediğim gibi,ne yere atılan tabeladan, ne de böyle basit ve ucuz bir kurgudan haberim var.”dedi.
İŞTE,İKİ BAŞKANIN BİRBİRLERİNE YÖNELİK KARŞILIKLI ELEŞTİRİLERİ :
KAZIM ARSLAN : BU OLMADI İL BAŞKANI SAYIN YUSUF BAŞER !
Yakışmadı ve en hafif tabiriyle ayıptır. Acılı günlerinizde yazmak istemezdim ama akşam bir yakınımı hastaneye götürdüğümde gördüğüm bu manzarayı doğru bulmadım ve yazdım.
Geçen hafta orada bir tören yaptınız. Bu sebeple size hitaben yazdım. Şayet bu tasarruf size ait değilse sözlerimi geri almaya da hazırım.
Bir caddeye VİYANA tabelası takmak için KAZIM ARSLAN tabelasını yerlere atmaya gerek yoktu.Tabela yere atılabilir ama isimleri gönüllerden atmak, yere düşürmek mümkün değildir.Şunu bilmelisiniz ki Kazım Arslan ismi, Yozgat'ta en az sizin Viyana aşkınız kadar değerlidir.
Üç beş kişiye şirin gözükmek için ve yanlış yere astığınız bu tabela ve yapılan hareket size siyaseten bir fayda sağlamaz aksine başında bulunduğunuz partiye de zarar verir.Kaldı ki bu sizin goreviniz de degildi ve dahası tabelayı da yanlış yere takmışsınız. Viyana Caddesi Şehir Hastanesi'nin önündeki kuzey güney istikametindeki caddedir ve diğerini yere atmadan aynı direkte yeni bir tabela ile ve doğru bir sekilde istediğinizi yapmak mümkündü.
Ayrıca bu konudan belediye başkanımız Celal KÖSE'nin dahli olmadığına ve düzelteceğine inandığımı da ifade etmek istiyorum. Asıl olan ise gönüllerdeki İSİM ve RESİMdir.
Kazım Arslan / Yozatspor başkanı
.............
YUSUF BAŞER : EVET,BU GERÇEKTEN OLMADI SAYIN KAZIM ARSLAN !
Şahsımla hiç alakası olmayan bir olayı bana mal etmeye çalışmanız hiç olmadı.Oraya Belediyemizin ve Viyana-Yozgatlılar Dernek Başkanının daveti üzerine gittim.
Gittiğimde tüm organizasyon hazırdı, sadece Belediyeden dönem çalışma arkadaşlarımızın buralarda emeğiniz çok Başkanım bir hatıra fotoğrafı çekinelim demeleri üzerine fotoğraf çekinip geldik.
Zaten o güzergah yeni viyana caddesi olmadı,sadece karışık giderilmesi için Şehir Hastanesi önünü kaplayan yol için tabela asıldı.Kazım Arslan Bulvarı hala durmaktadır.
Kaldı ki kendi Belediye Başkanlığım dönemim de dahi memlekete hizmeti bulunan kimsenin ismini değiştirmedim, partisine,geçmişine, mezhebine bakmaksızın şehrimiz de maddi manevi emeği olan herkesin ismini yaşatmaya çalışmışımdır.Siz ise kendi Belediye Başkanlığı döneminizde bu konuda mahir olduğunuzu tüm kamuoyu çok iyi bilmektedir. Dediğim gibi ne yere atılan tabeladan, ne de böyle basit ve ucuz bir kurgudan haberim var.
Bu kadar tecrübeli bir siyasetçi olarak size yakışan bu paylaşımı yapmadan önce arayıp sorma nezaketi gösterebilmekti.
Böyle şeylere tevessül etmeyeceğimi çok iyi bildiğiniz halde, bu kadar basit bir kurguyu bana yakıştırmanız gerçekten olmadı.
Yusuf Başer / AK Parti Yozgat İl Başkanı ‘