HASTA YAKINININ BURNUNU KIRDIĞI DOKTORA ‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ

HASTA YAKINININ BURNUNU KIRDIĞI DOKTORA ‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ

Yozgat kent merkezinde  25 nolu Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Abdullah Erkoç’un bir hasta yakını tarafından uğradığı  saldırısı sonucu burnu kırılarak feci şekilde yaralanması sağlık camiasında tepkiyle karşılandı. Sağlık-sen Yozgat şubesi yönetimi yaralı doktoru ziyaret edip geçmiş olsun temennisinde bulundu.

 SALDIRI NASIL OLMUŞTU

 Edinilen bilgilere göre,Olay,25 nolu Aile Sağlığı Merkezine gelen Aile Sağlık Merkezine gelen bir hasta yakınının  aile hekimi Dr. Abdullah Erkoç’tan kardeşinin raporunu yenilemesini istemesiyle başladı. Doktor Erkoç, böyle bir yetkisinin olmadığını, rapor süresini uzatamayacağını ve bu raporun sadece hastanede düzenlenebileceğini söylemesi üzerine hasta yakını aile hekimiyle  tartıştıktan sonra  aniden yumruklarını konuşturdu.Saldırıda Dr.Abdullah Erkılıç’ın burun direği kırıldı. Dr. Erkoç Aile Sağlığı Merkezinde bulunan meslektaşlarının ilk müdahelesinin ardından Yozgat Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi edildi. Hastanede ayrıca  Dr  Erkoç’a 10 gün iş göremez raporu verildi. Erkoç’un hasta yakınından şikâyetçi olması üzerine, harekete geçen polis ekipleri doktoru darp eden hasta yakınını yakalayarak gözaltına aldı.

 

SAĞLIK – SEN’DEN ZİYARET

 Yozgattaki sağlık camiasını üzen  feci olay nedeniyle Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Gökhan Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Dr Erkoç’u evinde ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerini ilettiler. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Eroğlu, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, “Hep son olsun artık diyoruz fakat gün geçmiyor ki bir şiddet haberi daha duyuyoruz. Bakanlığımızın ve devletimizin özellikle sağlık çalışanlarına yapılan bu tür saldırılara karşı ağız cezaların verilmesi istiyoruz. Çünkü caydırıcılığı olmadığı için şiddet eğilimine başvuruluyor.”

14/09/2022 20:20
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ