GELECEK PARTİ KURMAYLARI YOZGAT’TA KONUŞTU

GELECEK PARTİ KURMAYLARI YOZGAT’TA KONUŞTU

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun lideri bulunduğu  Gelecek Partisi  genel merkez yöneticileri ve kurmayları kentimize  gelerek Yozgat’ın yerel medyası ile buluşup partilerinin kuruluş gerekçelerini,hedef ve vizyonlarını anlattılar.GP yöneticileri basın toplantısında Ak parti iktidarı ile Cumhurbaşkanlığı sistemini de eleştirdiler.Hemşehrimiz GP kurucu üyelerinden ve Adalet ve Hukuk politikaları kurulu  Başkanı avukat Ali Aydın’la birlikte bugün öğle saatlerinde şehrimize gelen Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ, Neslihan Kevser Çevik, Feridun Bilgin ve  politika izleme kurulu ekibi Çamlık Otel’de düzenlenen toplantıda hazır bulundular.GP genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ, partisinin Yozgattaki kuruluş çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada “Yozgat’ta henüz bir başkan ismi belirlemedik. Görüşmelerimiz devam ediyor. En iyi şekilde çalışmalarımızı sonuçlandırmaya çalışıyoruz”dedi

Hemşehrimiz Ali Aydın da basın toplantısında bir konuşma yaptı.Konuşmasında bir Yozgatlı olarak Yozgat’ın sorunlarını ve çözümlerini bildiğini vurgulayan Kayseri eski Baro Başkanı Ali Aydın, Baro ve Avukatlar yasasına tartışmalarına  da değinerek “ Türkiyede totaliter zihniyet kendisine muhalif gördüğü Baroları dağıtmak istiyor “dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştireceklerini ifade eden ,Özgür,Hak’tan,hukuk’tan ve Adaletten yana bir ülkede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu da vurgulayan GP kurucular kurulu üyesi hemşehrimiz Ali Aydın konuşmasında özetle şunları söyledi :

“ Hakikaten sıkışan, içine kapanan, geriye giden temel hak ve özgürlükler noktasında kötüleşen bir yere sahip olan Türkiye’de özellikle meslektaşlarımın çok büyük bir sorumluluk sahibi olduklarına inanıyorum. Savunmayı meslek edinmiş avukatların, hukukçuların halkın dertlerini savunma konusunda ülkenin genel politikaları karşısında haktan özgürlükten yana ciddi sorumlulukları var.

Maalesef Türkiye 15 Temmuz’un çok alçakça darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı. Hukukun ve adaletin tescili noktasında devletimiz yargı makamları çok soğukkanlı davranamadı. Hukuksuzluklar, adaletsizlikler, her hangi bir suç işlemediği halde aşından, işinden, özgürlüğünden edilen insanlarla karşı karşıya kaldık. Yargı bağımsızlığı maalesef yok edildi. Bırakın her hangi bir mahkeme kararını Anayasa Mahkemesinin, Avrupa insan hakları mahkemesinin kararlarını yok sayıldı. Adalet bakanlığı ve hakimler savcılar kurulu bugün yargı teşkilatını yönetemez durumda maalesef. Hakimlerimizin bir taraftan bağımsızlığı yok edilirken bir taraftan tek bir merkezden emir ve talimat alan bir yapıya dönüşmesi toplumsal fay hatlarına sebep olmaktadır”

Basın toplantısının ilk konuşmasını yapan GP genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ,Türkiyenin halen Külliye yönetimi tarafından yönetildiğini belirterek Cumhurbaşkanlığı sisteminin mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyledi:

Konuşmasında Ak Partiden ayrılma nedenlerini ve sürecini de anlatan Selçuk Özdağ, bu konuda şunları söyledi :
“Biz Ak Parti içerisinde iken  konuşmak istedikçe bunlar hayır susacaksınız dediler. Bizleri disipline verdiler. Bizler de istifa ettik. İstifamızı verdik. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Başbakan Celal Bayar ihraç edilmişti partisinden. Ama bir genel başkan ihraç edilmemişti. İlk defa bir genel başkan ihraç edilecekti. Biz de buna mani olmak, en azından bu ayıbı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aleyhine yazdırmamak için istifa ettik. 4 arkadaş. Ve bize bunlar istifa ederler, ihraç eder bitiririz bunları, parti de kuramazlar dediler. Onlara inat parti kurduk. ‘Bunlar parti kursa bile örgütlenemezler’ dediler. “
Ak Partisinin lkede 2014 yılından sonra ikmale kaldığını  kaydeden GP genel başkan yardımcısı Özdağ, konuya ilişkin şöyle konuştu :
“Gelecek Partisi en yakın zamanda kendisinden bahsettirecek. Fark yaratacak. Türk siyasi hayatına farkındalık yaratmak için çıktık. Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğundan 2014 yılına kadar güzel hizmetler yaptı. Ben de o partide 3 dönem milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yaptım. Ulaşımda, iletişimde ve sağlıkta devrimler yapıldı diyebiliriz. Fakat Adalet ve Kalkınma Partisi 2014 yılından itibaren sınıfta kalmaya başlamıştır.”
Özdağ aıklamalarını şöyle sürdürdü :
“ Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir yasasını çıkartmıştı. Buna itiraz ettik. Ben parti içi disipline uyarak, parti içi demokrasiyi çalıştırmaya çalıştım. Farkındalık yaratmak istedim. Yani mesela çözüm süreci doğrudur. Ama işleyişi yanlıştır. Metodu yanlıştır. Bunları raporlar halinde vererek, zaman zaman televizyonlara çıkarak söyledim. ‘Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması doğru değildir’ dedim. ‘Gazetecilerin tutuklu yargılanmaları doğru değildir’ dedim. Aynı zamanda ‘Bu bakanlar yüce divanda yargılanmalı’ dedim. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğru değildir. Bizim siyasal kültürümüze uygun olanı parlamenter rejim sistemini revize etmektir’ dedim. Burada doğru işler yapmaya çalıştık.

Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi özgürlüklerin alanını geliştireceğim, konuşan bir Türkiye özlemi içerisindeyim derken, kendi partisindeki insanları dahi susturmak istedi. Konuşturmak istemedi. Konuşulmayan yerde çözüm de yoktur. Konuşulmayan yerde demokrasi yoktur. İnsan hakları yoktur.”
Gelecek Partisinin Türkilenin geleceğinin partisi olduğunu vurgulayan Selçuk Özdağ,partisinin oy durumu hakkında da şunları söyledi :
“Biz hemen hemen her partiden oy alıyoruz. En çok Ak Parti’den oy alıyoruz. Daha sonra MHP’den alıyoruz. Daha sonra HDP’den ve sırayla tüm partilerden oy alıyoruz. Her geçen gün de büyüyoruz. Sayın Davutoğlu tanınıyor Türkiye’de. Fakat Davutoğlu’nun parti kurduğunu bilenlerin sayısı Türkiye’de yüzde 20. Bu partinin adının Gelecek olduğunu bilenlerin sayısı yüzde 15. Bu arttıkça, görünür oldukça, her ne kadar ana akım medyada bize yer vermeseler de biz nerede konuşabilecek bir ortam varsa, gazete, radyo sosyal medya konuşacağız. Köroğlu’nun dediği gibi, ‘Ferman Padişahınsa dağlar bizim’.
Ana akım hükümetinse sosyal medya bizim. Meydanlar, milletimizin gönlü ve sinesi bizim inşallah. Her hafta toplantılarımızı yaptık. Ahmet Davutoğlu Beyefendi bir devlet adamı. Şimdi bir siyasetçi olarak milletinin karşısına çıkıyor. Sosyal medyadan milletine sesleniyor. Her ferdimiz Türkiye’nin bir köşesinde çalışıyor. Türkiye kötü yönetiliyor. Hatta Türkiye yönetilemiyor. Türkiye’de insanlar işsiz. İşsizlik genç kesimde yüzde 26-27’ye çıktı. 30’a varacak deniliyor. Bu Türkiye’nin iflası demektir.

Konuşmasında erken seçim konusuna da değinen Özdağ,seneye seçim beklediklerini belirterek şunları söyledi :
“Biz seneye seçim bekliyoruz. Bu seçime hazırız. Gelecek Partisi olarak kendi amblemimizle, çınar yaprağıyla, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile kendi milletvekili adaylarımızla çıkacağız, Parlamentoda olacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini mutlaka değiştireceğiz. Şu anki sistem kişiye dayalı bir sistemdir. Bu bir aileye dayalıdır. Türkiye büyük bir devlettir ve ortak akılla yönetilmesi gerekmektedir

Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ,partisinin Türkiye genelinde sürdürdüğü teşkilatlanma çalışmaları konusunda basın mensuplarına ayrıntılı bilgiler vererek şunları söyledi :

“Ağustos ayı sonuna kadar 81 vilayette 922 ilçede teşkilatlanmayı tamamlıyoruz.Teşkilatlanmamızı başlatmadığımız, henüz başlangıcına bismillah diyemediğimiz Yozgat’tayız. Burada çeşitli arkadaşlarla görüşeceğiz. İlk teşkilatlanmamızı Ardahan’dan başlattık ikincisi ise İstanbul’da yapıldı. Ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarımız hızla devam ediyor. 64 il ve 247 ilçede teşkilatlarımız kurmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız 8 kişilik bir komisyon tarafından değerlendiriliyor. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu da bu çalışmalara dahil oluyor. Yozgat’ta henüz bir başkan ismi belirlemedik. Görüşmelerimiz devam ediyor. En iyi şekilde çalışmalarımızı sonuçlandırmaya çalışıyoruz”

Basın toplantısında Selçuk Özdağ'dan sonra GP kurmaylarından Neslihan Kevser Çevik ve Feridun Bilgin'de birer konuşma yaparak partilerinin hedeflerini anlattılar. GP kurmayları toplantı sonrasında sivasa hareket ettiler.

13/07/2020 19:15
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ