FUAT OKTAY, 3 TESİSİ HİZMETE AÇACAK, 6 TESİSİN DE TEMELİNİ ATACAK

FUAT OKTAY, 3 TESİSİ HİZMETE AÇACAK, 6 TESİSİN DE TEMELİNİ ATACAK

Cumhurbaşkanı yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay 24 Haziran Çarşamba günü Yozgata gelerek 3 tesisin açılış kurdelasını kesecek,6 tesisin de  temelini atacak..Oktay’ın Yozgat’ta istihdama yönelik 3 yatırımı hizmete sunmasının  yanı sıra toplam proje bedeli 92 milyon lirayı bulan 6 yatırımın temelini atacak olması Yozgat’ta sevinç ve takdirle karşılandı.Yozgat’ta 24 Haziran’da hizmete açılacak 3 tesiste yaklaşık 500 , temeli atılacak 6 proje tamamlandığında da 550 kişiye iş olanağına kavuşacağı öğrenildi.Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası  yönetim kurulu adına bir açıklama yapan başkan Sinan Çelik, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın himaye ve desteğiyle 3 projenin tamamlanması ve 6 projenin de planlanması nedeniyle 24 Haziran gününü Yozgat’ta yatırım hamlesinde tarihi gün olarak nitelendirdi.Tarihi törenin büyük bir ilgiyle izlenmesi bekleniyor.

HİZMETE AÇILACAK TESİSLER :

Yozgat Valiliğince hazırlanan programa göre, Cumhurbaşkanı yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay tarafından 24 Haziranda açılacak olan tesislerden ilki Butik türü bir otel… Kadın girişimciliğinin Yozgat’taki örneklerinden birini oluşturan ve tarımla, doğayla iç içe bir hizmet sunum modeli ile hizmet vermeyi planlayan butik otel Atatürk yolu güzergahında Gökçekışla köyü yakınlarında inşa edildi.

Yatırımı tamamlanan diğer iki tesis ise üretim sektöründe faaliyet gösterecek.Yeni tekstil projesinde  500 kişilik istihdam imkanı bulurken diğerinde ise Yozgat ekonomisine halihazırda 530 çalışanıyla istihdam sağlayan, askeri ve sivil tüketime yönelik gıda üretimi gerçekleştirilecek.

TEMELİ ATILACAK 6 TESİSE İLİŞKİN BİLGİLER :

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın basın danışmanı Süha Bacanakgil’in yaptığı açıklamaya  göre,yarın törenle temeli atılacak projelerinin teknik ve yatırım bilgileri aynen şöyle :

BARELLİ  KOMBİ ISITMA SOĞUTMA TESİSİ: Azerbaycan ve Rusya iş ortaklığı ile yapılacak tesisin yatırım maliyeti yaklaşık 35 milyon lira. Bu yılın eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan tesiste merkezi ısıtma kazanları imalatı, kombi ve eşanjör (kombilerdeki kullanma suyu ısıtıcıları) imalatı yapılacak ve 100 kişiye iş imkanı sağlayacak

ASTRONOMİK ALETLER FABRİKASI –Garanti grup   tarafından Yozgat OSB’de  gerçekleştirilecek projenin   yatırım tutarı 25 milyon Türk Lirası..2021 yılının haziran ayında hizmete girecek tesiste objektif merceği, optik mercek, optik mikroskop, optik teleskop ve diğer astronomik aletler ile bunların aksam ve parçalarının imalatı yapılacak. Tesisde 200 kişi iş imkanı edinecek.

5 YILDIZLI EMA RESORT HOTEL: Yozgat Atatürk yolu güzergahında karayolları şu şefliği binasının karşısında kurulacak Ema Resort hotel Yozgat’ın ilk 5 yıldızlı oteli olacak.. 120 oda ve 210 yatak kapasitesine sahip tesisin bin kişilik çok amaçlı konferans salonu ile de kongre turizmi açısından Yozgat’taki önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor. Yaklaşık 22 milyon liraya maledilecek tesiste 75 kişi istihdam edilecek.

ESA  BAKLİYAT ELEME TARIM ÜRÜNLERİ FABRİKASI  - ESA group ithalat ihracaat san ve ltd.şti.tarafından yaklaşık 7 milyon Türk Lirası’na mal olacak tesiste bakliyat eleme nitelikli tarım ürünleri satış pazarlaması yapılacak. Bu yılın ekim ayında hizmete girecek tesiste yaklaşık 40 kişi çalışacak.

GÜVENLİK ve TRAFİK EKİPMANLARI TESİSİ -NORTHTECH  Elektronik mühendislik san ve tic .a.ş tarafından yapılacak yatırımla 2020’nin  ekim ayında hizmete girecek tesiste, ileri teknoloji ürünleri olan (demiryolları, karayolları, limanlar, hava meydanları için) elektrikli sinyalizasyon, güvenlik ve trafik kontrol ekipmanlarının imalatı yapılacak. Yatırım tutarı 2 milyon Türk Lirası olan tesiste 30 kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

STERİLLİFE  MEDİKAL ÜRÜNLERİ TESİSİ -SBS  Medikal sağlık malzelere pazarlama san.aş’nin ‘SterilLife’ markasıyla artan hizmet ve üretim kalitesiyle kurulacak tesiste  uluslararası standartlara uygun non-woven  tek kullanımlık medikal ürünler üretilecek. Firma 1 milyon 500 bin liralık yatırımla kapasitesini 3 katına çıkarmış olacak.

22/06/2020 20:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ