ERDOĞANI 22 YIL BAŞTACI EDEN YOZGAT,MARKA ŞEHRİ OLABİLDİ Mİ ?

ERDOĞANI 22 YIL BAŞTACI EDEN YOZGAT,MARKA ŞEHRİ OLABİLDİ Mİ ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Yozgat’ta il ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım programına katıldı. Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda İYİ parti  genel başkan yardımcısı Prof.Dr.Taner Demirer ,İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural,  İYİ Parti Yozgat milletvekili Lütfullah Kayalar,Ankara milletvekili Kürşat Zorlu ,İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman ,başkan adayları ve partililer  yer aldı.

İYİ Parti Yozgat aday tanıtım toplantısında İYİ partinin bu dönem 36 Belediyeden ancak  8’inde başkanlık seçiminde yarışacağı ama  28 Belediye başkanlık seçimine ise katılamayacağı açıklandı. İYİ parti 31 Mart Belediye başkanlığı seçiminde merkezde il başkanı  Mustafa Görkem Taştan, Yerköy’de Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz,Sarıkayada  Vahit Ateş, Şefaatlide Hayati Uyar, Akdağmadeninde  Süleyman Gök, Aydıncık İlçesi Baydiğin Beldesinde  Kadir Şahin,  Sorgun İlçesi Araplı beldesinde  Kars İmdat,  Akdağmadeni İlçesi Oluközü Beldesinde ise Nedim Akdeniz ile mücadele edecek..İYİ partinin bu dönem Yozgat’ta  sadece  1 merkezde 4 ilçede ve 3 kasabada başkanlık yarışına katılıp 28 yerde seçime katılamaması yani aday bulmakta büyük sıkıntı yaşaması kentin siyaset çevrelerinde  şaşkınlıkla karşılandı.

İYİ partinin Yozgattaki 8 Belediye başkan adayının tanıtım toplantısı için Yozgata gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Yozgat merkez Belediye Başkan adayı Mustafa Görkem Taştan’ı  tanıtırken ” Bu seçimde Yozgatta  genç bir arkadaşımız İYİ Parti’den belediye başkan adayı.. onun kefaleti Lutfullah Kayalar’dır” dedi.

Aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan ve Yozgat’a gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Akşener, “Yozgat’ta kendi şehrimdeyim, kendi memleketimdeyim gibi hissediyorum. Çünkü siz yaralılara merhem olan insanlarsınız. Çünkü siz bir dilim ekmeği garibanla paylaşanlarsınız. Çünkü siz düşeni elinden tutup kaldıranlarsınız. Ama peki bütün bunların ışığında Yozgat’a Sayın Bakanımı ayırarak söylüyorum. Yozgat’tan pek çok milletvekili seçildi. İçinizden bakanlar çıktı ve 22 yıldır da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı baş tacı yapan Yozgat, söz verildiği gibi Türkiye’nin marka şehri mi, Avrupa’nın marka şehri olabildi mi? Hayır. Yozgat’ta şu an da 17 bin genç kayıtlı işsiz. Kayıtlı işsiz sayısı 17 bin gencin işi yok" dedi.

İYİ parti lideri Akşener  konuşmasında daha sonra şunları söyledi :

 “Yozgat’ta şu anda 17 bin genç kayıtlı işsiz. Şeker fabrikası vardı ne oldu kapatıldı. Çimento fabrikası vardı, yabancı bir şirkete satıldı. Yozgat’ta sanayi gelişti mi? Yozgat kokulu mercimekte birinci sırada yer alıyor şu anda kaç bin dekar mercimek üretimi yapılıyor bir milyona yakın dekar ekilmiyor. Pancarda bir numaraydı Yozgat pancarda da Türkiye’de önemli pancar yetiştiricisi Yozgat ama ekim alanlarının geriye gittiğini görüyoruz çünkü Yozgat’a Yozgatlının kendisine verdiği değerin karşılığı verilmiyor. Yozgatlı ben velinimetim, ben seçmenim kardeşim demediği süre içerisinde ceketimi assam seçilirim şapkamı koysam seçilirim .Yozgatlı nasıl olsa seçim zamanı geldiğinde 3-5 tane sohbet ederim bana oyunu veriri deyip kazanıyorlar. Yozgatlı kendi düşünmeyen vatanını düşünen memleketini düşünen insanlar. Bu düşünmenin yolu velinimet olmanın yolu seçmene ne dayatırsam onu seçer iddiasını ortadan kaldırmanın yolu bu yerel seçimlerde iki tarafın kulağını hafiften çekmektir.”

Törende kısa bir konuşma yapan  İYİ parti genel başkan yardımcısı Prof.Taner Demirer de özetle şunları söyledi :

“İnşallah bu seçimde kemik oyların üzerinde alacağımız her puan bizi iktidara biraz daha yaşlaştıracak. Çok güçlü kadrolarımızla, kaliteli il genel meclisi, belediye meclisi üyelerimizle Türkiye genelinde bu seçimde sürprizi biz yapacağız. Bizim partimiz İYİ Parti. İki kutuplu siyasete son verdi. Özellikle seçmenler için üçüncü yol açtı. Bu üçüncü yolda vatandaşlarımızın bir tercihi ve seçme hakkı olacak. İyi parti Türkiye’yi yönetmek için, iktidar olmak için kurulmuştur. İnşallah hür ve müstakil yürüyüşümüze bu seçimde iyi sonuç alacağımıza inanıyoruz”

 İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lutfullah Kayalar ise konuşmasında  şunları söyledi :

“Adaylar, kazanır adaylar kaybeder şeklindeki nitelendirmeleri kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Şu aday kazandı şu aday kaybetti değil, Yozgat’sa seçimden sonra Yozgat kazandı diyebilecek miyiz önemli olan bu. Kazan Yozgat olacak mı? Önemli olan budur. Aynısı Türkiye için de söz konusudur. Ben şimdiden aday olan ve önümüzdeki haftada açıklanacak olan adaylarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yozgat’ta yüzde 28 oranında 20 ile 35 yaş arasında genç yaşıyor. Yozgat, gençlik ile birlikte yürüyecek çalışacak, gençlik ile birlikte Allah kısmet ederse ve hayırlısıysa Yozgat Belediyesini Yozgat’ın belediyesi olarak gençlerle birlikte geleceğini tayin edecek. Yozgat başkan adayımız Mustafa Görkem Taştan ve ekibi ile bunu sizlere sunacağız. Gençler yeni Yozgat, yeni bir sosyal yapı, yeni bir çağdaş yapı, yeni bir gelecek, göç edilen değil göç alan Yozgat haline getirilmesi için yola çıkıyoruz. Tabii ki takdir Yozgatlınındır”

09/02/2024 04:07
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ