DURSUN: SİYASET AKADEMİSİ EĞİTİMİNE İSTEYEN HERKES KATILABİLİR

DURSUN: SİYASET AKADEMİSİ EĞİTİMİNE İSTEYEN HERKES KATILABİLİR

AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Dursun, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği Siyaset Akademisi başvurularının 13 Ocak itibariyle başladığını belirterek, müracaatların 27 Ocak 2020 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, yaptığı açıklamada Siyaset Akademisi’nin önemine değindi.
Siyaset Akademisine 18 yaşını doldurmuş dileyen herkesin müracaatta bulunabileceğini söyleyen Başkan Dursun, “Dileyen vatandaşlarımız İl Başkanlığı binamıza gelerek müracaatını yapabilir. Ayrıca dileyen vatandaşlarımızda siyaset akademisi.akparti.org.tr’ adresini girerek internet üzerinden müracaatını yapabilir. Partimizde ise ana kademe ve yan kademelerde, parti organlarında görev alan; il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları ve belediye başkanlarının katılımı zorunlu olup halkımızdan da isteyen ve dileyen herkes katılabilir” dedi.
EĞİTİM PROGRAMLARI HAFTADA 2 SAAT OLMAK ÜZERE 8 HAFTA DEVAM EDECEK
Eğitim programlarının haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam edeceğini söyleyen Başkan Dursun, “ 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplamda 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır. Katılımcılar, katıldıkları derslerden program sonunda sınava tabi tutulacak ve sınav sonuç sıralamasına göre derecelendirilecektir. Yozgat’ta daha önce iki kez açıldı ve bu üçüncüsü olacak. Dersler, Genel Merkezimizden gelen Büyükşehir Belediye Başkanları, Genel Başkan Yardımcıları ya da alanında uzman kişisel gelişim uzmanları tarafından verilecektir. Vakti olan siyasete ilgi duyan vatandaşlarımızın katılımları kendileri adına ciddi faydasıı olacaktır.”diye konuştu.
SİYASETE İLGİ DUYAN HERKES KATILABİLİR
Siyasete ilgi duyan 18 yaşını tamamlamış herkesin Siyaset Akademisine katılabileceğini vurgulayan Başkan Dursun, “Siyasetle ilgili her konuda bilgi sahibi olunabilecek konuların yer aldığı dersler olacak. Yani; siyase parti kanundan, seçim kanunlarına, kişisel gelişim dersler, partinin tüzük ve mevzuatı, il başkanı, ilçe başkanı ve belediye başkanın görevi nedir? gibi siyasetle iştigal eden herkesin bilmesi gereken bir eğitim çalışmasıdır. Geçmiş dönemlere baktığımızda siyaset akademisinde yetişmiş arkadaşlarımızın siyaset açısından biraz daha farkı oluyor. Yozgat’ımızda ilk açıldığında bende katılmıştım. Siyaseti düşünen ve bu konuda kendisini geliştirmek isteyen 18 yaşını doldurmuş bütün vatandaşlarımız katılabilir.”şeklinde konuştu.
16.01.2020
16/01/2020 21:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ