DSP İL BAŞKANI UÇAR: ACİLEN YENİ BİR MİLLİ HÜKÜMET KURULMALI

DSP İL BAŞKANI UÇAR: ACİLEN YENİ BİR MİLLİ HÜKÜMET KURULMALI

Demokratik Sol Parti Yozgat İl  Başkanı Nevzat Uçar, Koronavirüsle mücadelenin yapıldığı bugünlerde  ülkemizin olağanüstü  bir dönemden geçtiğini bildirerek , seçimlere katılma yeterliliğine sahip siyasi parti temsilcilerinin yer alacağı bir “Milli Hükümet”in  acilen Cumhurbaşkanı tarafından kurulması gerektiğini önerdi.DSP Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, yaptığı yazılı açıklama ile yurt genelinde ve Yozgat’ta zaten darboğaz içerisinde bulunan küçük esnafın çok daha sıkıntılı bir sürece girdiğini de belirterek “Halk bankasının esnafa vereceği 50 bin liralık kredi yetmeyecektir  “dedi

Küçük esnafın içinde bulunduğu darboğazın Korona virüsü ile bambaşka bir boyuta geçtiğini vurgulayan Başkan Uçar açıklamasında şunları söyledi :

 “Dünya ile birlikte ülkemiz de Korona virüs salgını sebebiyle tarihsel önemde bir sıkıntılı süreç yaşamaktadır. Türkiye’nin aynası olan Yozgat’ta da durum aynı şekildedir. Zaten darboğaz içerisinde bulunan esnaf, Korona virüs sayesinde çok daha sıkıntılı bir süreç içerisinde girmiştir.

Yozgat’ta zaten zor durumda olan esnaf, son günlerde daha da zor duruma düşmüştür. Banka sicil olarak olumsuz bir durum söz konusu olduğunda bu esnaf kesimi ya elindeki malı mülkü satmayla çözüm oluşturmaya çalışıyor ya da elden borç alabileceği dostları varsa onlara el açıyordu. Korona virüs tedbirleri gereği el açacağı sıcak para ile çalışan bir çok esnaf arkadaşı kepenk kapatmış durumda. Yani çoktan geçmiş olsun. O işletme de yakın tarihte kepenkleri tamamen kapatacak demektir. Hükümetin Halkbank üzerinden kullandıracağı 25+25 bin kredi yerinde bir karar ancak, küçük esnafı kurtarmaya yetmeyecektir. Daha tutarlı çözüm ve kaynak üretilmelidir

“Toplumun sığınacağı tek bir kapı vardır, o da Anayasal kapsamda sosyal devlet kapısıdır. Dolayısıyla devlet, halkına bu güvenceyi verdiği gibi aynı zamanda da hissettirmelidir. Ancak bu güvenceyi veren devlet, ne yazık ki uzun bir süreden beri aynı güvenceyi hissettirememektedir. 31 Mart yerel seçim sonuçları da bunun en açık göstergesidir.

17 Ağustos depreminin ardından toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığı bugün bile hala net olarak açıklanamazken, belediye kampanyalarıyla toplanacak bağışları takip etmek hem hükümet hem de kamuoyu tarafından çok daha kolay olacaktır. Toplanan bağışların nereye harcandığı, nereye gittiği, kimlere dağıtıldığı daha şeffaf bir şekilde açıklanabilir. Sonuçta toplanacak bağışlar bu ülkenin bankasında toplanıp bu ülkenin vatandaşına harcanacak.

Öte yandan bağış, kişisel bir tercih ve irade meselesidir ve belirli kalıplara sokulması yanlıştır. Sayın Cumhurbaşkanı diğer bazı konularda olduğu gibi kendisine yanlış önerilerde bulunabilen danışmanlarını dikkatle değerlendirme mecburiyetindedir.”

DSP İl Başkanı Uçar, ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir siyasi parti sorunu olmaktan ziyade artık “Milli Seferberlik” ilânını gerektirecek boyutlara ulaştığını ve seçimlere katılma yeterliliğine sahip siyasi parti temsilcilerinin yer alacağı bir “Milli Hükümet”in Cumhurbaşkanı tarafından kurulması gerektiğini ifade etti. Uçar sözlerini şöyle tamamladı :

“Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal’ın da ifade ettiği gibi, Demokratik Sol Parti olarak, ülkenin ve toplumun bugün içinde bulunduğu durumun vahameti, önemi ve boyutları itibariyle mevcut hükümet yapısıyla ve tek bir siyasi irade eliyle selâmete çıkabilmenin mümkün olmadığını bir kez daha vurguluyoruz. Konu bir siyasi parti sorunu olmaktan çok uzakta, artık “Milli Seferberlik” ilânını gerektirecek boyutlara ulaşmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı anayasal olarak kendi başkanlığında, bugün itibariyle seçimlere katılma yeterliliğine sahip siyasi parti temsilcilerinin yer alacağı bir “Milli Hükümet” kurmalı, bu yolla toplumun bütün kesimlerinin elini taşın altına koymasını sağlamalıdır. Yaşananlar bir parti meselesi değildir.”

03/04/2020 16:49
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ