CUMHUR İTTİFAKININ YOZGAT BİLEŞENLERİNDEN 14 MAYIS DEĞERLENDİRMESİ

CUMHUR İTTİFAKININ YOZGAT BİLEŞENLERİNDEN 14 MAYIS DEĞERLENDİRMESİ

Cumhur İttifakı milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, basın mensupları ile sabah kalvaltısında bir araya geldi ve 14 Mayıs seçimlerini değerlendirdiler, 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2’nci Tur seçimleri hakkında açıklamada bulundular. AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Millet İttifakı  adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı %45 oyun bile fazla olduğunu ifade etti.

Kahvaltıda ilk konuşmayı yapan AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Cumhur İttifakı olarak Yozgat’ı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’de dördüncü sıraya yükselttiklerini, hedeflerinin Yozgat’ı birinciliğe taşımak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı olarak Yozgat’ımızı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’de ilk dördüncü sıraya yükseltmeyi başardık. Öncelikle ittifakta bulunan tüm il ve ilçe başkanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Yeni süreçte hem milletvekillerimiz ile hem il başkanlarımızla bu süreci nasıl değerlendireceğiz onu planlamak için toplandık. Bizim amacımız Türkiye’de inşallah Yozgat’ı birinciliğe taşımaktır. Ben bundan ümitliyim çünkü Yozgatlı her şeyin en iyisine layıktır."

MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef ise şunları söyledi :

 “Yozgat’ta hiçbir kaza, bela olmadan kırmadan, dökmeden güzel bir seçim geçirdik. İnşallah ülkemize ve milletimize hayırlı olur bu seçim. İkinci turda da cumhurbaşkanlığı seçimini adayımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ile birlikte zaferle kazanarak daha iyi olacak. Neredeyse milletvekili seçildiğimize dahi sevinemedik çünkü ülke 14 gün süreyle zaman kaybetmiş olacak. Cumhur İttifakının yapacağı çok iş var. Daha çok Türkiye düşmanlarının karşısında duracağı, birlik ve beraberlik içerisinde yürüteceği çalışmalar var. Onun için bir dönem daha Cumhur İttifakının ülke yönetiminin başında olması ülkemiz ve milletimiz için kaçınılmaz. Yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde Yozgat’tan daha da güçlü çıkmamız, büyük bir ses vermemiz gerekiyor. Türk ve Türkiye düşmanları adeta kaybetmemizi arzuluyorlardı ama Cumhur İttifakının Türkiye genelinde de zaferiyle sonuçlanan bu seçim inşallah onlarında uykusunu kaçırdı. Muhalefet de kendi derdine yanıyor. Onlara yeni yapılacak seçimde terör örgütleriyle, PKK’sıyla, HDP’siyle bir araya gelmek ne demek onu da göstereceğiz."

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Recep Tayyip Erdoğan’ın 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak seçildiğinde Türkiye’nin önünün açık olduğundan ve daha büyük hizmetler yapılacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli seçiminde Cumhur İttifakı olarak hamdolsun Türkiye’den, Yozgat’tan güçlü bir şekilde destek verdik. Önümüzdeki süreçte 28 Mayısta Rabbim nasip ederse hedefimiz daha yüksek oy oranıyla Yozgat’ın adını tüm Türkiye’de birinci sırada göstermek olacak. Bu aşkla, samimiyetle, gayretle Cumhur İttifakı olarak Yozgat’tan sesimizi duyurduk. Bu sefer daha yüksek daha güçlü duyurmak istiyoruz. 28 Mayısta yapacağımız seçimlerin Yozgat’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ise 14 Mayıs seçimlerini hatırlatarak konuşmasında özetle şunları söyledi :

“Bir seçimi geride bıraktık. Gönül isterdi ki bu ortamda Türkiye’nin dışardan kumanda edilmemesi, ülkemizin bölünmemesi, ülkemizin dimdik ayakta kalabilmesi için Cumhurbaşkanlığı seçiminin bütün ülke vatandaşlarınca idrak edilmesini temenni ederdik. Ancak yüzde 45 bile muhalefete verilen oyların fazla olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu seçim daha iyi iş yaparım, ülkeyi daha iyi kalkındırırım seçimi olmadı. Maalesef bu seçime müdahale oldu. Hem içerden hem dışarıdan Türkiye’nin güçsüz kalması için uğraşan mihraklarla yarıştık. Yozgat’ta da elbette ki bugüne kadar tarihinde vatanını, milletini sevenlerin bulunduğu şehrimizde gereğini Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize olan bağlılığımızı gösterdik. İnşallah bu seçimde daha fazlasını göstereceğiz. Ancak maalesef dediğimiz gibi işin içine başka ideolojiler katıldı. Dini açıdan Kılıçdaroğlu’nun açıklaması Yozgat’ta bulunan bazı kesimleri o tarafa oy vermeye zorladı. Özellikle terör örgütü mensuplarının kinleri, hükümetten ve devletten intikam alma arzuları vardı. Yüzde 72-73 aldık. Elbette tam anlamıyla istediğimiz sonuç olmasa da daha yüksek olmasını dilerdik. Şimdi yine bu vatan sevdalıları özellikle bu işe gönül veren partililerimiz, Cumhur ittifakımız bu seçimde de inşallah ayın 28’ine kadar kendi milletvekili seçimden daha çok ülkemizin istikrarı için gece gündüz çalışacaklarından eminim. Biz öyle yapacağız. Tabi Yozgat’ımız içinde çok önemli. Yozgat’ımızda muhalefet durumuna düşmek demek Yozgat’ın tüm yatırımlarının yarıda kalması demek. Mecliste çoğunluk bir taraftadır. Cumhur ittifakındadır. Eğer aksi bir sonuç olsa ülke kaosa girecek, tüm yatırımlar yarım kalacak ve bizim vaat ettiğimiz Yozgatlımıza yapacağımız işler kaosa denk gelecek ve yarıda kalacaktır. Onun içinde bu seçimin Cumhurbaşkanımız tarafından kazanılması hem ülkemiz için hem Yozgat’ımız için çok önemlidir."

17/05/2023 23:07
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ