CUMHUR İTTİFAKI TEŞKİLAT BAŞKANLARINDAN 12 EYLÜL MESAJLARI

CUMHUR İTTİFAKI TEŞKİLAT BAŞKANLARINDAN 12 EYLÜL MESAJLARI

12 Eylül askeri ihtilalinin 40.yıldönümü nedeniye Yozgattaki Cumhur ittifakının teşkilat başkanlarından Ak Parti il başkanı Çelebi Dursun,Ak Parti merkez ilçe  başkanı Kürşat Kılıç ve MHP merkez ilçe başkanı Adem Kızılay yaptıkları açıklamalarla 12 Eylül darbesini kınadılar.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Dursun, 12 Eylül nedeniyle yayınladığı  yazılı açıklamada; 12 Eylül sabahı Türkiye’nin postal sesleriyle uyandığını ve o güne kadar edindiği tüm demokratik kazanımlarını kaybettiğini söyledi. Dursun mesajında aynen şunları dile getirdi :

“Geçmişte askeri darbelerle sık sık demokrasisi sekteye uğrayan ülkemiz, AK Parti dönemiyle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur ve kararlı adımlarıyla bu makus talihini yenmiş ve tarihin seyrini değiştirmiştir. 40 yıl önce bugün, kendilerinden menkul ekonomik kaos, sosyal ve siyasal kaos çıkarılarak Türk demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 12 Eylül askeri darbesi yaşanmıştır. Darbe sürecinde yaklaşık 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 kişi cezaevlerindeki açlık grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve cezaevi işkencelerinde can vermiş, 49 kişi idam edilmişti. 12 Eylül sabahı ülkemiz postal sesleriyle uyanmış, o güne kadar edindiği tüm demokratik kazanımlarını kaybetmişti. Yıllarca evlatlarını arayan, onları yaşlı gözlerle bekleyen, karanlığın başlangıcı olan 12 Eylül 1980 darbesini şiddetle kınıyorum”

AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç ise yaptığı açıklamada 12 Eylül 1980 tarihinde ülkenin en karanlık günlerini yaşadığını belirterek, 12 Eylül’ün Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazındığını ifade etti.

Kürşat Kılıç 12 Eylül demecinde görüşlerini aynen şöyle dile getirdi :

“Demokrasi tarihimizin kara lekesi 12 Eylül darbesine “Bizim çocuklar başardı” diye sahip çıkan darbeci zihniyetle 15 Temmuz kanlı darbe girişimine küstahça ‘kontrollü darbe’ diyenler aynı ideolojinin çocuklarıdır.40 yıl önce bugün demokrasi rafa kaldırılmış Türkiye tarihinin en karanlık günleri yaşanmaya başlamıştır. Her ne kadar o günler geride kaldı dense de 18 yıllık Ak Parti iktidarında defalarca darbe girişimi denenmiş ama çok şükür ki Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın milletten aldığı güç ile dirayetli ve dik duruşu sayesinde hepsi bertaraf edilmiştir. Allah bir daha o karanlık günleri Ülkemize ve Milletimize yaşatmasın.”

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi  Yozgat Merkez İlçe Başkanı Adem Kızılay da üzerinden 40 yıl geçen 12 Eylül darbesinin antidemokratik günlerini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.Darbeden sonraki süreçte askeri yönetimin, milyonlarca kişinin hayatını etkileyen kararların altına imza attığını ve yıllar sürecek travmalara neden olduğunu kaydeden Kızılay mesajında özetle şunları söyledi :

“Darbe sürecinde 650 bin kişi gözaltına alındı, açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı, 7 binden fazla kişi için de idam cezası istendi. Bunlardan 517 kişiye idam kararı verilirken kararların 50’si uygulandı. 14 bin kişi vatandaşlıktan çıkarılırken yaklaşık 100 bin kişi, örgüt üyesi olma suçundan yargılanmış, 30 bin kişi ise ‘sakıncalı’ olduğu iddiasıyla işten çıkarılmıştır. Bugün de Ülkücü Hareket, 12 Eylül öncesi ve sonrasında olduğu gibi demokrasiye ve millet iradesine olan yüksek inancını ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışı ile sergilemeye devam etmektedir. İşte bu duruş, Ülkücü duruştur.  Bu duruş, devletine düşman kesilmeyen bir dengeli ve asil bir duruştur. Bu duruş, Türk’ün duruşudur. Bu vesile ile demokrasi adına, vatan uğruna şehit edilen tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle ve dualarla yad ediyor, ülkemizin ve demokrasimizin bir daha böylesine büyük acılar yaşamamasını diliyorum.”

12/09/2020 21:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ