CHP ve AKP İL BAŞKANLARINDAN  YOZGAT ŞEHİR STADYUMU POLEMİĞİ

CHP ve AKP İL BAŞKANLARINDAN YOZGAT ŞEHİR STADYUMU POLEMİĞİ

Yozgat kent merkezindeki şehir stadyumunun inşaatının tamamlanamaması  Ana muhalefet ile iktidar partisi  arasında polemiğe  neden oldu.15 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumunun yüklenici firmanın maliyet artışları nedeniyle yarım bırakması ve projenin de  tamamlanmasına ilişkin ihalenin henüz gerçekleştirilmemesi  Ana muhalefet partisinin eleştirilerine yol açtı.Partisinin teşkilat mensuplarıyla Yozgat şehir stadyumunu gezdikten sonra ayaküstü bir basın açıklaması yapan CHP Yozgat il başkanı Abdullah Yaşar iktidara seslenerek “Yozgat sahipsiz değil! Yarım kalan stadyumun tamamlanması için gereken adımları atın. Aksi takdirde bu konuyu gündemden düşürmeyeceğiz ve sürekli takip edeceğiz. Yozgatlı hemşerilerime sesleniyorum, kendi şehrimize ve geleceğimize sahip çıkalım”dedi.

Ak Parti Yozgat il başkanı Çelebi Altuntaş da CHP il başkanının açıklamasının hemen ardından yaptığı açıklamada “ Yozgat Şehir Stadyumu 2021 yılında ihale edilmiş olup, ancak artan inşaat maliyetleri sebebiyle yüklenici firma belirli bir aşamaya getirdikten sonra projeye devam edemedi. Şimdi, stadyumun tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılması amacıyla önümüzdeki günlerde yeniden ihalesi yapılacak. Bizler de vatandaşlarımıza mahcup olmamak için işi hızlandırma adına bakanlığımıza gerekli baskıyı yapıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

STADYUMLA İLGİLİ  İLK AÇIKLAMADA CHP İL BAŞKANINDAN GELDİ

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, son günlerde Yozgat futbol kamuoyunun gündeminde inşaatının ne zaman tamamlanacağı tartışılan Yozgat şehir stadıyla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi :

“Bugün inşaat alanında incelemelerde bulunduk. Stadyum 2021 yılında ihale edildi ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Ancak firma, belirli bir süreçten sonra artan maliyetler sebebiyle işi tamamlayamadı. İlerleyen süreçte bakanlık ihaleyi yenileme kararı aldı ancak maalesef bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Yozgat Şehir Stadyumu, yaklaşık dört yıldır tamamlanamayan bir proje olarak atıl durumda. Bu durum, Anadolu tabiriyle ‘kaderine terk edilmiş’ bir hal aldı.

Bilindiği gibi,Yozgat’ Türkiye genelinde Akpartiye ve Erdoğana en çok oy veren illerden biridir.Yozgat, yüzde 76 oranında Sayın Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye oy vermiştir. Ancak maalesef bu destek karşılığında Yozgat eskiden unutulan bir şehirken şimdi ise adeta uyutulan bir şehir haline getirilmiştir. Bu durum, Yozgatlıların hak etmediği bir durumdur,

Yozgat şehir Stadyumu bir an önce tamamlanması gerekir.Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilgili bakanlığa belgeler sunarak bu sorunun takipçisi olacağız. Yozgat ve Yozgatlılar bu durumu hak etmiyor. Yetkililere sesleniyoruz: Yozgat sahipsiz değildir.Yarım kalan stadyumun tamamlanması için gereken adımları atın. Aksi takdirde bu konuyu gündemden düşürmeyeceğiz ve sürekli takip edeceğiz. Yozgatlı hemşerilerime sesleniyorum, kendi şehrimize ve geleceğimize sahip çıkalım.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ALTUNTAŞ’IN  STADYUMLA İLGİLİ AÇIKLAMASI GECİKMEDİ

CHP Yozgat il başkanı Abdullah Yaşar’ın Stadyumun inşaatıyla  ilgili açıklamasının hemen ardından Ak Parti Yozgat il başkanı Çelebi Altuntaş da  kamuoyunu bilgilendirmek için yazılı bir açıklama yaparak  şunları söyledi :

“Yozgat Şehir Stadyumu 2021 yılında ihale edilmiş olup, ancak artan inşaat maliyetleri sebebiyle yüklenici firma belirli bir aşamaya getirdikten sonra projeye devam edemedi. Şimdi, stadyumun tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılması amacıyla önümüzdeki günlerde yeniden ihalesi yapılacak. Bizler de vatandaşlarımıza mahcup olmamak için işi hızlandırma adına bakanlığımıza gerekli baskıyı yapıyoruz.. AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan da süreci yakından takip ederek stadyumun bir an önce tamamlanması için ellerinden gelen desteği sağlamaktadır.

Yozgat Şehir Stadyumu yeniden ihale edilerek kısa sürede tamamlanıp hizmete açılacak. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda bu zamana kadar projede hangi noktaya gelindiği ve eksikliklerin neler olduğu tespit edildi. Buna göre ihalesi yapılarak kalan kısmında tamamlanması için yeniden ihalesi yapılacak ve Yozgat’ımıza yakışır bir stadyum olacak. Yozgatlı hemşehrilerimiz spor severlerimiz endişelenmesin.. süreci titizlikle takibini yaparak biran önce hizmete girmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz.”

02/07/2024 04:38
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ