CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN: OSB’NE DDY ve GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ŞART

CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN: OSB’NE DDY ve GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ŞART

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Kobilerin talepleri ile ilgili soru önergeleri vererek ilgili bakanlardan destek talep etti.

Yozgat'ta Gümrük Müdürlüğü kurulmasını ve Yerköy ile Organize Sanayi Bölgesi arasına yük taşımacılığına yönelik demiryolu yapılmasını talep eden Kobilerin taleplerini gündeme getiren Keven,

“Yozgat Gümrük Müdürlüğü kurulmasına yönelik Kobilerimizin talebini Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan'a ilettim. 2018 yılında Kırşehir'de bir Gümrük Müdürlüğü kurulabiliyorsa Yozgat'ta da kurulabilir. Yozgat'ı görmeyen duymayan siyasilere ve bürokratlara duyurulur. Yozgat'ın ihracatta son sıralarda olmasını dert edinmeyenler bu halka ne zaman özeleştiri verecekler? Yozgat Organize Sanayi Bölgesi ile Yerköy istasyonu arasına yük taşımacılığına yönelik demiryolu yapılması talebini de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu’na ileterek 2021 yatırım programında yer almasını istedim. Sayın Bakan'dan en kısa zamanda bu konuyu değerlendirerek Yozgat'ta üretim yapan Kobilerin ve yatırım yapmayı düşünen firmaların taleplerini gerçekleştirmesini temenni ediyorum. 1997 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesi'nin 15 kilometrelik bu demiryolu talebi Yozgat OSB'de ki Kobilerin işini hızlandıracak ve yatırım yapmak isteyen firmaların da olumlu karar vermesine katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

 
25/11/2020 17:47
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ