CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN’DEN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN’DEN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında iktidarın tarımda da milli politika izlemesi  gerektiğine vurgu yaparak “ Hükümet hem tarımda ,hem de hayvancılıkta ithalattan vazgeçmelidir “dedi.

CHP milletvekili Keven yazılı olarak yayınladığı Dünya çiftçiler günü mesajında aynen şunları söyledi:

“ 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü; yağmur çamur demeden, ayaz demeden bin bir emekle, alın teriyle üreten çiftçilerimizin taleplerine kulak verilmesi dileğiyle kutlu olsun. Ancak Türk çiftçisinden çok iktidarın devamlı ithalat yaptığı ülkelerin çiftçileri daha çok bayram ediyor. Çünkü siyasi iktidar 17 yılda tarımsal ithalata 190 milyar dolardan fazla para ödedi. İthalat yapılan ülkelerin çiftçileri bayram ediyor bizim kendi çiftçimiz elinde kalan soğanını, ay çekirdeğini, nohudunu, mercimeğini öldüm fiyat olmadan satmaya çalışıyor. Bizim çiftçimiz borç yüküyle ve artan maliyetlerle savaşıyor. Mazotu ÖTV olmadan daha ucuza almak istiyor. Borçlarının faizsiz ertelenmesini istiyor. Çiftçimiz artık ağız tadıyla geçireceği bir hasat dönemi umut ediyor.

Yozgat ve ilçelerinde sık sık gezdiğim tüm köylerde çiftçimiz artan mazot ve gübre fiyatlarından şikayetçi. Bu ürünlerden alınan verginin sıfırlanmasını istiyorlar. Çiftçimiz siyasi iktidardan ithalat politikasına artık bir son vermesini istiyor. Sıfır gümrük vergisiyle yapılan ithalatın haksız rekabete yol açmasına artık bir son verilmesini istiyor. Üreticilerimiz hayvancılık yapıp katma değer sağlamak istiyor ama tam biraz olsun para kazanacakken ithalatla binlerce canlı hayvan getiriliyor ve zarar ettiriliyorlar. Buna artık bir son verilsin. En az 10 yıllık üretim planlamaları yapalım girdisini çıktısını arzı talebi hesaplayalım ve tarımda hayvancılıkta ithalat politikasına son verelim. Türk çiftçisinin bayram etmesi için önce bunları yapmak gerekiyor”

14/05/2020 15:53
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ