CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN  BOĞAZLIYAN KÖYLERİNDE DERT DİNLEDİ

CHP MİLLETVEKİLİ KEVEN BOĞAZLIYAN KÖYLERİNDE DERT DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi  Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgatın Boğazlıyan ilçesine bağlı köylerde çiftçilerin sorunlarını dinledi.Oğulcuk köyü konağında köyün ileri gelenleriyle  buluşan  CHP milletvekili Keven dile getirilen sorunları not aldı. Sohbet sırasında Oğulcuk sakinlerinden Cemal Yalçın , Kevene TARSİMİ’in afetle ilgili tutumundan yakınırken Ziraat Odasının ilgisizliğinden de dert yandı .Doğan Ünal ise tarla birleştirme çalışmalarının halen sonuçlandırılmadığını gündeme getirdi.Mustafa Topaloğlu da okul bahçesinin düzenlenmesi konusunda  Keven’den destek talebinde bulundu.Oğulcuklular, Ali Keven’e ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

Milletvekili Keven, Boğazlıyanda oğulcuk köyünün yanı sıra  Belören, Devecipınar, Çakmak, Yeşilhisar ve Abdilli köyleri ile Yamaçlı ve Sırçalı kasabalarını da ziyaret etti. Vatandaşların kendisine ve partisine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini dile getiren CHP milletvekili Keven Boğazlıyan gezisine ilişkin şunları söyledi :

“ Ziyaret ettiğimiz köylerde şekerpancarı üreticisinin başı ÇEDAŞ ile dertte. Elektrik borçlarının faizlerinin silinmesi ve ertelenmesi gerekiyor. Vergi yükü hafifletilmeli. Çünkü sulama yapan çiftçilerimizin en büyük sıkıntısı elektrik maliyetinin yüksek oluşudur. Bu talep sulu tarım yapan bütün çiftçilerimizin ortak talebidir.Köylerimizin içme suyu ve yol sorunları ile çiftçilerimizin yaşamış olduğu sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Kırsal bölgelerimizde yaşanan sorunlar, çiftçilerimizin kredi talepleri, sıfır faizli kredi talebi, borçların içinden çıkılmaz bir hâl almış olması ve mevcut borçların en az 3 yıla ertelenmesi Yozgat geneli bütün çiftçilerimizin ortak talebidir. Biz çok iyi biliyoruz ki mevcut iktidarın bir tarım politikası yok. Sadece ithalat politikası var. İthalatın zorlaştırılması ve kendi üreticimizin somut olarak desteklenmesi gerekiyor. Biz iktidara gelince ithalat yapılan ülkelerin çiftçisini değil kendi ülkemizin yerli çiftçisini daha fazla teşvik ederek, girdi maliyetleri düşürerek destekleyeceğiz. Tarımsal ithalata dur diyeceğiz.”

03/09/2021 03:31
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ