CHP İL BAŞKANI YAŞAR : YOZGAT,GÖÇ VE YOKSULLUKLA ANILIYOR

CHP İL BAŞKANI YAŞAR : YOZGAT,GÖÇ VE YOKSULLUKLA ANILIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı sosyoekonomik seviye raporunda Yozgat’ın  113 puanla Türkiye’nin en düşük ikinci ili olması nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, “TÜİK verileri, Yozgat’ın yıllardır kaderine terk edildiğini ve kalkınma vaatlerinin hayata geçirilmediğini gözler önüne sermektedir” dedi.

Yaşar, açıklamasında  Yozgat’ın uzun yıllardır göç veren bir şehir haline geldiğini vurgulayarak, “İstihdam alanlarının sınırlı olması, sanayi yatırımlarının yetersizliği, tarımda modernleşmenin sağlanamaması ve sosyal alanların bulunmaması Yozgat’ı geri bırakmıştır. Gençlerimiz iş ve gelecek umudu için büyük şehirlere göç ediyor. Bu kısır döngü şehrin daha da fakirleşmesine yol açıyor” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Yaşar, şunları söyledi :

 “Anlaşılan AK Parti iktidarının Yozgat’a ve Yozgatlıya verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanına en çok oy veren illerin başında gelen Yozgat, sosyoekonomik yönden en geride gelen ikinci il olmuştur. Bu tablo, AK Parti’nin başarısızlığının tescilidir. AK Parti iktidarını kutlamak lazım” diye konuştu.

“YOZGAT POTANSİYELİNİ KULLANAMIYOR”

Yozgat’ın sahip olduğu tarım, hayvancılık ve kültürel değerlerin yeterince değerlendirilmediğine dikkat çeken Yaşar, “Her seçim döneminde verilen sözler bir sonraki döneme devrediliyor. Ama sonuç ortada; TÜİK’in raporu Yozgat’ın Türkiye genelinde ikinci en düşük sosyoekonomik seviyede olduğunu teyit ediyor. Bu, kabul edilemez bir tablodur” diye konuştu.

“CHP İKTİDARINDA YOZGAT HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

Hükümete ve yerel yöneticilere çağrıda bulunan CHP İl Başkanı, “Artık laf değil, icraat zamanı. Tarım ve hayvancılık modernize edilmeli, gençleri kentte tutacak teknoloji ve sanayi yatırımları yapılmalı, Yozgat Bozok Üniversitesi ile şehir arasında gerçek bir işbirliği kurulmalı. Yozgat’ın kaderi değiştirilebilir ama bunun için samimi bir irade ve planlı çalışma şart” dedi.

Yaşar, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Yozgatlı hemşehrilerimiz yıllardır ihmal ediliyor. Yatırımlar başka illere kaydırılıyor, Yozgat ise göç ve yoksullukla anılıyor. Bu tabloya seyirci kalmayacağız. Hiç kimse merak etmesin, CHP iktidarında Yozgat hak ettiği noktaya getirilecektir.”

26/08/2025 05:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ