BOZDAĞ: BASININ SORUNLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

BOZDAĞ: BASININ SORUNLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Ak Parti Yozgat  Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı  Bekir Bozdağ,Cumhurbaşkanı yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay’ın Yozgat ziyaretinin ardından kentimize son 2 haftada 2 ziyaret gerçekleştirdi.Geçen hafta 11 Haziran Cuma günü Yozgata gelip giden Milletvekili Bekir Bozdağ,bu hafta da 18 Haziran Cuma günü geldiği Yozgatta il başkanlığının hazırladığı proğramlara katıldı.Yozgatta öncelikle  yerel basın mensuplarıyla çamlıkta buluşan ve  ardından  TÜGVA kongresine katılan Bozdağ,  Cumhuriyet Başsavcılığı ,Baro başkanlığı ve Ak Parti gençlik kollarını ziyaret ettikten sonra tekrar Ankaraya döndü.

BASININ SORUNLARINA TAKİP SÖZÜ

Ak Parti iktidarı kabinelerinde Başbakan yardımcılığı ve Adalet Bakanlığı  yaptığı dönemlerde Yozgat Hayri İnal Konağında buluştuğu yerel medya mensuplarıyla basının sorunlarını detaylarıyla görüşüp sorunları takip edeceğini vadeden,ancak o günlerde dile getirilen gündemdeki basının sorunlarını çözümleyemeyen Ak Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ,bu kez Çamlıkta yerel basınla yaptığı toplantıda da  yeni bir vaadde daha bulunarak ‘Yerel basınımızın sorunlarının takipçisi olacağım “ dedi. Yozgat kent merkezindeki yerel gazetelerin sahipleri ve ulusal basının Yozgat temsilcileriyle sabah kahvaltısında biraraya gelen Milletvekili Bozdağ.yerel basının sorunlarını dinledikten sonra Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı telefonla arayıp gazetelerin resmi ilan sorunlarını iletti.Durana ilk fırsatta biraraya gelmeyi öneren ve yerel basının sorunlarını 7 Temmuzda Ankarada yapılacak AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğana ileteceğini bildiren Bozdağ ,bundan sonra Yozgat yerel basınıyla  her ay buluşabileceğini  söyledi.Kahvaltıda Yozgatın temel meseleleri hakkında görüşlerini de dile getiren Bozdağ,”Hızlı  tren  Yozgata ne zaman gelecek  ?“ şeklindeki bir soruya karşılık herhangi bir tarih veremedi  ancak “ Artık gelecek ..Belki birkaç ay sonra gelecek ama gelecek”dedi.

“BASINLA İYİ KÖTÜ İLİŞKİLERİMİZ OLDU AMA.”

Ak Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ kahvaltıda yaptığı konuşma Basınla ilgili görüşlerini anlatırken şunları söyledi :
“Basınla olan ilişkilerimizde zaman zaman iyi kötü anlarımız oldu ama geçmişe bakarak geleceği inşa etmemiz çok zor. Geçmişten belki ders alarak geleceğe bakmak herkes için daha faydalı olur. Siyasi hayatım içerisinde basının hem doğru bilgilendirme, hem doğru bilgiyi toplama yayma konusunda çok büyük rehberliği olduğunu gördüm. Yozgat basını da bu Noktada bizim rehberimiz olmuştur hep. AK Parti iktidarımızın yaptığı eserlerin çoğunda plan dahi olmadan Yozgat medyasında yer aldığını konuşulduğunu görüyoruz. Yapılacak yatırımlar konusunda hem siyaset kurumuna hem iktidara hem il yöneticilerine rehberlik yapıyor esasında öncü kuvvet görevi ifa ediyor. “

‘YOZGATLILAR ARTIK ANKARAYA SAHİP ÇIKMALI ‘

Bekir Bozdağ konuşmasında daha sonra şöyle konuştu :
,”Yozgat 420 Bin nüfuslu bir yer değil. Yozgat 2 Milyon 200 Bin hatta daha fazla nüfuslu bir yer. Yozgat’ı sadece Yozgat’ın içinde yaşayanlarla değerlendirmemek lazım. Çünkü Yozgat Yozgat’tan çok büyük. Nüfusu da çok büyük nüfuzu da nüfusundan çok çok daha üstünde. Bizim potansiyelimizi böyle görürsek bu güçten daha fazla istifade ederiz. Yozgat’a 420 Bin nüfus üzerinden bakan çok dar bir pencereden bakar. Sayın Cumhurbaşkanımızla da zaman zaman Yozgat konusu olduğu zaman Yozgat’a yapılan bir yatırımın Türkiye genelinde duyulacağı, doğuracağı memnuniyeti anlatırken hep bahsederim. Yanlış anlaşılacağını biliyorum ama yinede söyleyeceğim. Ankara’ya artık Yozgatlılar sahip çıkmalı. Ankara bizim. Şu an Ankara’da en fazla nüfusu olan biziz. Hızlı trenden sonra Ankara bize Sincan’la Kayaş gibi olacak. Ankara’da ki potansiyele ve güce hem Yozgat’ın hem de Ankara’nın Yozgat’a sahip çıkması gerekir. Biz bize yeterizden ziyade biz Yozgatlılar olarak bize yeteriz dememiz lazım. Bundan sonra hızlı trenin Yozgat’a ne kazandıracağına kafa yorarken, hızlı trenin Yozgat’ı Ankara’ya, Kırıkkale’ye ve Ankara’yı, Kırıkkale’yi Yozgat’a yaklaştırmasının doğuracağı birlikteliğe bizim çok dikkat etmemiz lazım. Bence bu birliktelikten biz daha kazançlı çıkacağız”

 

18/06/2021 22:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ