BOĞAZLIYAN UZUNLU BARAJINDA BASINÇLI SULAMA SİSTEMİ PROJESİ

BOĞAZLIYAN UZUNLU BARAJINDA BASINÇLI SULAMA SİSTEMİ PROJESİ

Yozgatın Boğazlıyan yöresinde  8 Bin Hektar Alanı Sulayacak Olan Uzunlu Barajı’nda Modern Basınçlı Borulu Sulama Sisteminde Çalışmalar tam gaz sürdürülüyor.Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede hem ürün çeşitliliği, hem de rekolte artacak ve böylelikle ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlanacak.

Boğazlıyanda göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmalar ile adından  sıkça söz ettiren, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Başer, AK Parti İlçe Başkanı Osman Düğenci ve beraberindeki heyet ile birlikte bir süre önce yapımına başlanılan Uzunlu Barajı’nda modern basınçlı borulu sulama sisteminde çalışmalarını yerinde inceledi.

Milletvekili Başer,incellmesi sırasında  “Boğazlıyan ve bölge tarımına hayat verecek olan Uzunlu Barajı sulama sistemini yeniliyoruz” dedi.

Barajda yenileme çalışmalarının başladığını ve inşaat alanında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldıklarını aktaran Başer, “İnşaat tamamlandığında 8.000 hektar tarım arazisinin modern basınçlı borulu sulama sistemi ile sulamasını yapacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

OĞULCUK BARAJI

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden Boğazlıyan Oğulcuk Barajı inşaat alanında da incelemelerde bulunduklarını söyleyen Başer, “Temelden yüksekliği 30 metre olacak barajımızın inşaatı %72 seviyesine ulaştı. Barajımızı yakın zamanda tamamlıyoruz. Barajımız tamamlandığında 1600 dekar alanda sulama gerçekleştireceğiz. Toprağı işleyen, toprağa hayat veren çiftçilerimizin ürünlerini  bereketlendireceğiz. Çiftçilerimize ve Boğazlıyanımıza hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

İlçenin gelişim ve değişiminde önemli rol üstlenen Belediye Başkanı Gökhan Coşar ise, Boğazlıyan tarımına hayat veren Uzunlu Barajı’nın Kapalı Devre Sulama Sistemi projesinde çalışmaların başladığını ve 8 Bin hektar alanın suya kavuşacağını söyledi.

2024’DE BİTİRİLECEK

Edinilen bilgilere göre,Uzunlu Barajı Sulama Yenileme Projesi Bin 200 günde tamamlanacak. 8 bin hektar alan sahanın sulanması için gerekli 178 bin 735 metre uzunluğunda muhalif çap ve basınçlarda borular ve özel parçaları ile 35 bin 765 metre uzunluğunda boru, hendek, kazı ve dolgu çalışması yapılacak. 21 Bin 101 metre tahliye kanalı ile Bin 258 adet muhtelif sanat yapısı ve 23 adet menfez ve kavşut yapısı, 790 Bin metreküp stabilize serimi, 117 Bin 330 kg. dipsavak tüneli cebri boru imali ile 1 adet dipsavak ayar vana odası bulunacak olan proje 18 Milyon 060 Bin dolar ile ihaleye çıkmıştı. / Çağlayangazetesi.com

26/06/2021 21:18
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ