DEVA PARTİSİ LİDERİ BABACAN’A YERKÖYDE MEHTERANLI KARŞILAMA

DEVA PARTİSİ LİDERİ BABACAN’A YERKÖYDE MEHTERANLI KARŞILAMA

Partisinin Yerköy ilçe teşkilatı binasının açılışına  katılmak üzere Yozgata  gelen  Deva Partisi Genel Başkanı  Ali Babacan  törende yaptığı konuşmasında Ak Parti lideri R.Tayyip Erdoğanı ve iktidarı eleştirdi.Türkiyede ekonomik sorunlarının sebebinin ‘Erdoğan’ olduğunu ileri süren  Babacan  “ Aslında sebep Erdoğan ; yüksek faiz,yüksek enflasyon ve yüksek kur sonuçtur.Allah bu memleketi böyle iktisatçılardan korusun “dedi. Törende konuşan DEVA Partisi Yozgat il başkanı İsmail  Yılmaz ise  DEVA hareketinin milletçe güçlü, ekonomik yönden kalkınmışlık hak,hukuk,adalet ve özgürlük hareketi olduğunu belirterek  “Bu memlekete, bu millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, ancak bir şekilde önleri kesilen, memleketin her bir yiğit evladına deva kapıları sonuna kadar açıktır.”şeklinde konuştu.

DEVA Partisi genel başkanı Ali Babacan Yozgatın Yerköy ilçesine saat 12,30 sıralarında geldi. Kentin girişindeki OPET akaryakıt istasyonu önünde yüzlerce vatandaşlar tarafından ilgi ve coşkuyla karşılanan DEVA lideri Ali Babacan ve beraberindeki  DEVA partisi  Teşkilat başkanı Sadullah Ergin,Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin ve Yerel yönetimler başkanı Mehmet Emin Ekmen tören öncesinde Molla Hüsrev camiine giderek  Cuma namazını kıldılar.Namaz sonrasında ise Babacan  parti binası önünde mehteran takımının gösterileriyle karşılandı.DEVA partisi Yerköy ilçe teşkilatı binasının açılışında konuşan Ali Babacan,ülkenin gündemindeki konuları değerlendirdi.Babacan açılış töreninden sonra da ziyaret ettiği esnafların dertlerini dinledi.

Konuşmasında 15 metrekare dükkânı yönetmeyi bilmeyenlerin  ülke ekonomisi yönetmeye çalıştığını ifade eden Babacan  ülkenin ekonomik durumuna ilişkin şunları söyledi 

“TÜİK enflasyonu açıklıyor; yüzde 16,5. Bu hangi enflasyonsa biz anlamıyoruz. Vatandaş yüzde 30’u, 50’yi, 100’ü görüyor. Enflasyonla mücadele zor değil. Bunu başardık. Buraya gelirken esnaf kardeşime ‘Ülkeyi yönetenler gelse senin dükkanını çevirebilir mi?’ diye sordum. ‘Bir ay yönetemezler, batırırlar’ dedi. 15-20 metrekarelik bir dükkânı yönetme bilgisinden, becerisinden uzak olan insanlar maalesef koskoca ülkenin ekonomisini yönetmeye çalışıyorlar.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, ABD ile görüşmesine ‘ ilişkin eleştiren Ali Babacan, “Ülkemin Cumhurbaşkanı nasıl olur da beş ay telefon kuyruğunda bekler?’ ABD’de seçim oldu. Aradan 5 ay geçmiş. Bir kere kısa bir telefon görüşmesi yapabildiler. Aylarca telefon kuyruğunda beklediler ya. Ben ülkem adına hicap duyuyorum. Benim ülkemin cumhurbaşkanı nasıl olur da beş ay telefon kuyruğunda bekler? Böyle bir şey olur mu? ‘Dışişleri Bakanlığım döneminde seçilen ABD Başkanı ilk Türkiye’ye geldi’ “Önümüzdeki hafta NATO Zirvesi’nin yapılacağı salonun yanındaki küçük bir odada şöyle bir yüz yüze görüşecekler. O da özel görüşme değil. Ben Dışişleri Bakanı’yken o dönem seçilen ABD Başkanı ilk Türkiye’yi ziyaret etti. İtibarlı, onurlu ülke böyle olur. Her türlü hakareti yaptıktan sonra ‘Ne olur barışalım’ diye Sisi’nin peşine düşmezsin.”diye konuştu.

“Güçlü ve saygın bir ülkeyseniz onlar size gelir” diyen Babacan, “Başka ülkelerin iç meselelerinde taraf tutarsan, ‘zalim, diktatör’ diye ilan ettiğin Sisi’nin peşine düşersin. Mısır’a heyet arkasına heyet gönderiyorlar. İlişkileri niye bozdun? Zamanında Mısır’ın Doğu Akdeniz’deki haklarımız açısından önemli bir ülke olduğunu bilmiyor muydun? Güçlü ve saygın bir ülkeyseniz onlar size gelir. Ekonomi sağlam, itibar güçlüyken ‘one minute’ diyebiliyordu’ Şu anda Filistin davası sahipsiz. Telefon diplomasisi diyorlar. Al telefonu eline, onar dakika Orta Doğu’daki başbakanları, cumhurbaşkanlarını ara. Konuştuğun zaman İsrail üzerinde etkili olabiliyor musun? Ondan haber ver. ‘One minute’ vardı hatırlıyorsunuz. Benim dışişleri bakanlığım dönemindeydi. Türkiye’nin ekonomisi sapasağlam, itibarı güçlüydü. ‘One minute’ dediğinizde, insanlar susuyordu ve saygı gösteriyordu. Şimdi ne oldu? İstersen ‘one minute’, istersen ‘bir dakika’, ‘beş saat’, ‘bir gün’ Kimsenin umurunda değil.”

DEVA Partisi Yozgat İl Başkanı İsmail Yılmaz da tören yaptığı konuşmasında DEVA  partisinin Türkiyenin sorunlarının çözüm  partisi olduğunu belirterek “ sanayicinin, esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun umudu  DEVA Partisi ve Genel Başkanı Ali Babacandır”dedi. Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü :

“İnşallah DEVA Partisi Yerköy İlçe Başkanlığı binamız, Yerköy'ümüzün hakkettiği hizmet projelerinin üretilmesine, geliştirilmesine ve ilçemizin sorunlarının çözümlenmesine vesile olacaktır. Ben Yerköy’ün bağrında yetişmiş, sizin içinizden gelen bir evladınız olarak ve Yozgat İl Başkanı olarak Yerköy’ümüz, ilimiz ve ilçelerimizin DEVA’sı için gece gündüz çalışacağıma huzurlarınızda söz veriyorum. Bu ilçeyi tekrar tarım ve hayvancılığın, sanayiciliğin, yani kısaca üretimin merkezi haline getirmek için yorulmadan çalışacağız.”

Yerköy’ün hiç bir zaman baskıyı, dayatmayı kabul etmediğini vurgulayan Yılmaz,konuşmasında daha sonra şunları söyledi :

“Yerköy halkı kendisi değerlendirip, kendisi düşünüp daha sonra yine kendisi karar vermiştir. Yerköy siyasi tarihi de buna şahittir.Şuna eminim ki, Yerköy çiftçisi, esnafı, memuru, işçisi bu zamanlarda içerisinden geçmekte olduğumuz durumu ve yaşananları en iyi şekilde tahlil etmektedir. Yerköy halkı aynı zamanda iki üç dönem iktidar belediyeciliğini, 20 yıldır iktidar olanları da çok iyi deneyimlemiştir. Yerköy halkı her şeyin farkındadır. Başta saydığım özelliklere sahip olan bu güzel şehrimizin sanayicileri üretimini durdurmuş, esnafı kepengini kapatmış, çiftçisi ve nakliyecisi borç sarmalında haciz bataklığına saplanmıştır. Bu gün 20 yıllık iktidarın Yerköy’ümüzü ve ülkemizi getirdiği nokta budur. Yerköy Türkiye’nin aynasıdır. Yerköy'deki durum ne vaziyeti gör Türkiye’yi gör. Bu gün Türkiye’nin sanayicisi, esnafı, çiftçisi ve üreticisi cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşamaktadır. İnsanımız bu sıkıntılarla boğuşurken, yakın zamanda ve şu anda hepimizin hep birlikte hayretle izlediğimiz iktidar mensupları ise içerisinde bulunan vahim durumdan nasıl çıkılacağının çarelerini aramaktan aciz kalmış ve hangi odaklarla ne tür hayret verici ilişkilere saplandığını hep birlikte görmekteyiz.”

DEVA Partisi Yerköy İlçe Başkanı Kemal Demirel’de açılış töreninde  yaptığı konuşmada; kendisine ilçe başkanlığı görevini veren İl Başkanı Yılmaz ve Genel Başkanları Ali Babacan’a teşekkür ederek, gece gündüz demeden Yerköy için çalışacaklarını söyledi.

Başkan Demirel, “Bugün, Sayın il başkanımın teklifi, genel merkezimizin ve Sayın Genel Başkanımzın takdir ve tensipleriyle DEVA Partisi Yerköy kurucu ilçe başkanı olarak atanmamın onurunu, gururunu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. DEVA Partisi Yerköy ilçe teşkilatı olarak hep birlikte Yerköy’ümüz, Yozgat’ımız ve Türkiye’mizin DEVA’sı için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyoruz. DEVA Partisi Yerköy ilçe teşkilatımızın kapıları bu günden itibaren tüm Yerköy’lü hemşerilerimize sonuna kadar açıktır.”ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Babacan ile beraberindeki genel merkez yöneticileriyle birlikte Kırşehir proğramına katılmak üzere Yerköy’den ayrıldı.

04/06/2021 22:17
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ