AYDINCIK'TA ÇİFTÇİLERE KESİLEN PARA CEZALARINI CHP LİDERİ ÖDEYECEK

Yozgat'ta, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme traktörüyle destek veren çiftçilere, 993'er lira trafik cezası uygulanmasına tepkiler devam ediyor. CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, verilen cezaların, Genel Başkan Özgür Özel tarafından ödeneceğini belirterek, Özel’in "Samsun'dan sonraki mitingi Yozgat'ta yapacağız, hazırlıklarınızı yapın" dediğini söyledi.
CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yozgat'ın Aydıncık ilçesinin Kazankaya köyünde 6 Nisan tarihinde, CHP teşkilatı tarafından Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki için düzenlenen eyleme traktörleriyle destek veren çiftçilere, düzensiz park cezası verilmesini eleştirdi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına Yozgatlıların da gönlünün razı olmadığın belirten Yaşar, il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:
"Son zamanlarda Türkiye'de gerçekleşen, 19 Mart'tan sonra Türkiye'deki gelişmeleri kamuoyunun ve toplumun hepsi yakından takip ediyor ve izliyor. Yozgat'ta da 23 Mart'ta yaptığımız Cumhurbaşkanlığı ön seçim adaylığında Yozgatlı hemşehrilerimiz dayanışma sandığında Sayın İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı adaylığı için 16 bin oy vererek, Yozgat'ta bir rekor kırmışlardır. Sayın İmamoğlu bir kişinin ya da birkaç kişinin değil 15,5 milyon insanın tercihiyle, oylarıyla Cumhurbaşkanı adayımız olmuştur. Cumhurbaşkanı adayımızı, vatandaşımız sandığa giderken, Cumhurbaşkanı adayımızı hakim karşısına çıkarıp, itibarsızlaştırmaya çalışmışlardır."
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini arayarak, gelişmeler hakkında bilgi aldığını aktaran Yozgat il başkanı Abdullah Yaşar, basın toplantısında telefon görüşmesinin detaylarını basın mensuplarıyla paylaşarak, "Biraz önce Sayın Genel Başkanım Özgür Özel aradı; ‘Bu çiftçilere kesilen cezayı ben ödeyeceğim’ dedi. Ben buradan Sayın genel başkanıma yürekten, çiftçilerimiz ve ilimiz adına teşekkür ediyorum. " diye konuştu.
Haber: Seyfi ÇELİKKAYA – ANKA