ALİ KEVEN’DEN ÇEVRE YOLU,PTT BİNASI VE KÜTÜPHANE AÇIKLAMASI

ALİ KEVEN’DEN ÇEVRE YOLU,PTT BİNASI VE KÜTÜPHANE AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, yazılı soru önergelerine gelen cevaplar hakkında bir açıklama yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Yozgat çevre yolu ile ilgili sorulan sorulara gelen özet cevap ile ilgili konuşan Keven, şunları söyledi.

“Uzun zamandır Yozgat’ta gündemde olan çevre yolu ile ilgili Sayın Bakan’a sorular yönelttim. Gelen özet yazıda ise bu yolun ihale bilgileri ve tarihleriyle ilgili bir cevap bulunmamaktadır. Yolun 26 kilometre olduğu bilgisi verilmektedir. Yol güzergâhı üzerinde yapılacak kamulaştırma işinin ise Yozgat Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından yapılacağı belirtilmektedir. Böyle bir kamulaştırma işleminin neden Karayolları Genel Müdürlüğü’ne değil de Yozgat Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmak istendiği izaha muhtaçtır. Sayın Bakan’a Yozgat Belediyesi’nin ve İl Özel İdaresi’nin bu maddi yükün altından nasıl kalkması düşünülmektedir diye soruyorum. Kamulaştırma işleminin bu şekilde sürüncemede bırakılması çevre yolunu yapmamak için bir gerekçe midir? Yozgat kamuoyu bir cevap bekliyor.”

Yozgat Valiliği’nden gelen cevap yazılarına da değinen Keven, “Çayıralan’da ki eski PTT binasının AKP tarafından kullanılması hakkında Yozgat Valiliği’ne yöneltilen sorulara gönderilen bilgi yazısında ise, taşınmazın ilgili parti başkanlığına kiralama işlemi yapılmadan usulsüz tasarrufta bulunan personele idari yönden işlem yapıldığı bildirilmektedir. Ancak ilgili şubenin müdürü hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı ve uğratılan maddi zararın ne olacağı ile ilgili herhangi bir açıklayıcı bilgi verilmemektedir. Yapılan usulsüzlüğün sadece bir memur üzerine yıkılması asla kabul edilemez.”dedi.

Bodrum katta hizmet veren Yerköy İlçe Halk Kütüphanesi ile ilgili Milletvekili Keven’in müstakil bir kütüphane binası yaptırılması talebine de Valilik tarafından cevap verildi.Keven bu konuda ise şunları söyledi :

 “Verilen cevabi yazıda Yerköy Kaymakamlığı binasının bodrum katında 120 metrekarelik bir alanın tahsis edildiği yeni bina yaptırılması için ise bu yıl içerisinde arsa tahsisi ve proje çalışması yaptırılacağı belirtilmektedir. Arsa tahsisinin en kısa sürede çözülmesi için konunun takipçisi olacağım. Yerköy’de öğrencilerimiz sosyal donatıya sahip modern bir binada kütüphane hizmeti almak istiyor. 50 bin nüfusa hizmet veren Yerköy ilçesine acil bir kütüphane binası yaptırılmalıdır.”

22/08/2020 22:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ