AKŞENER’DEN PROF.DEMİRER’E HALKIN HUZURUNDA ‘BAKANLIK‘ SÖZÜ

AKŞENER’DEN PROF.DEMİRER’E HALKIN HUZURUNDA ‘BAKANLIK‘ SÖZÜ

Millet ittifakının Yozgat mitingi cumhuriyet alanında gerçekleştirildi.Alanı dolduran binlerce Millet ittifakı taraftarının katıldığı miting büyük ilgi gördü.Mitingte İYİ Parti lideri Meral Akşener,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ parti Yozgat milletvekili adayı Lütfullah Kayalar birer konuşma yaptı.İYİ parti genel başkanı Meral Akşener,mitingin son bölümünde verdiği önemli bir müjde ile alanı dolduran tüm Yozgatlıları sevindirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşma sonrası Milletvekili adaylarıyla halkı selamladı. Bu arada  İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer’i de platforma davet eden Akşener,Demirer’le birlikte halkı selamlayarak, “Yozgat’ı bakansız bırakmayacağız.” dedi.Akşener, bu açıklaması ile olası Millet İttifakı iktidarında Demirer’e de Sağlık Bakanlığı görevini vereceğini ima etti.Akşener’in Cumhuriyet alanındaki mitinge katılan  binlerce Yozgatlıya  verdiği ‘Bakanlık’ sözü  büyük bir sevinçle karşılandı.

AKŞENER: 100 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener millet ittifakının Yozgatta düzenlediği mitingte yaptığı konuşmada vatandaşlara seslenirken bir dizi vaadlerde bulundu. İlk işlerinin 15 Mayıstan sonra yüz bin öğretmen ataması olduğunu dile getiren  Akşener şunları söyledi :

 “11 bin köy okulunu hemen açacağız. Çok az bir tamiratla açılıyor. Ve bütün köylere bir öğretmen, bir ziraat mühendisi, bir veteriner ve tekniker tayin edeceğiz. Bütün çiftçilerin borçlarını yeniden yapılandıracağız. İlk bir yılı hiç ödemesiz. Ödemeyeceksiniz. İkinci yılında bir yıl faiz ödemeli, sonra beş yıl sadece anaparayı ödeyeceğiniz bir sistem kuracağız. Mazotu mutlaka indireceğiz çiftçi için. Elektrik indirim yapacağız. Yemde, mazotta ve gübrede indirim yapacağız. Yozgat'a bir tane biyogaz tesisi kuracağız. Hem elektrik üreteceğiz hem de çok ucuza biyolojik gübre dağıtacağız. Tarım yapılacak. Gençlerimizin 18-20 yaş altı grubuna ve ev kadınlarımıza şart ileri sürmeden 2 bin 500 lira aylık maaş bağlayacağız. Mülakatı kaldıracağız. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz. Onun için hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, demokrasi gerekir. Bunu derhal yerine getireceğiz. Haramilerin saltanatını beraber yıkacağız.”

MANSUR YAVAŞ : MİLLET İRADESİNİN ÖNÜNDE DURULMAZ

Yozgat mitinginde İYİ Parti lideri Meral Akşener’den önce söz alan   Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,14 Mayıs Pazar günü milletin iradesinin sandığa yansıyacağını belirterek  şöyle konuştu :

 “Öncelikle bu seçimlerin Yozgat'a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiye kadar çok seçim yapıldı. Ya millet iktidara devam dedi ya da değiştirdi. Değiştirildiği zaman eski yönetimler geldi, iktidarı devretti. Şimdi garip garip sesler duyuyoruz. Millet iradesinin önünde durulmaz. Bunu herkesin kabul etmesi lazım. Öncelikle şunu söylüyorum. Herkesin verdiği oy azizdir. Nereye oy verirse versin. İster Millet İttifakı'na ister Cumhur İttifakı'na oy versin. Hepsi başımızın üzerindedir. İnsanlar farklı farklı düşünebilir. Herkes bir tercih yapacak buna hepimiz saygı duyacağız” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda yüzde 53 ile biteceğine inandığını belirten Yavaş, “Öyle bir döneme girdik ki inşallah birinci turda yüzde 53-55 ile bitecek. Ama Bugün 65 milyon seçmen var. Bunun 50 milyonu oy kullansa diyelim ki birbirine çok yakın sonuçlar çıktı. 22-23 milyon öbür tarafa. Yani kendileri gibi düşünmeyenlere, kendilerine oy vermeyenlere. Sadece bize oy vermiyorsunuz deyip de terörizmle suçlamak neyin nesi Allah aşkına? Hem söyleyeceksiniz dağda 85 tane terörist kaldı. Ayakkabılarının numarasına kadar biliyoruz diyeceksiniz hem de terör örgütünün propagandasını yapıp bunlar ülkeyi bölecek diye iddia edeceksiniz. Her şeyden evvel o teröristlerin sadece Yozgatlılara gücü yetmez. Evet bu milletin en büyük sigortalarından birisi de Yozgatlılardır. Mesajı hepiniz anlıyorsunuz” dedi.

KAYALAR : YOZGATLININ 600 KÖYÜNDE BİZİ TANIRLAR

İYİ Parti Yozgat mitinginde ilk konuşmayı yapan  milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerin önemine değinerek  özetle şunları söyledi :

“Yozgatlının bize güvenmesini, Türkiye’nin bütün meydanlarında dolaşarak alnımız açık, başımız dik olarak konuştuk. Bugün tekrar bu meydanda yeniden bir yola çıkıyoruz. Yeniden Yozgat için, duran hizmetlerin, yapılmayan hizmetlerin yapılabilmesi için bir yola çıkıyoruz. Çıktığımız yolda Yozgatlının 600 köyünde bizi tanırlar. 14 ilçemizde belediyelerimizde bizi tanırlar. Nasıl tanırlar. Siyasetçi olarak değil insanları siyasetten anlayışları, insanları bölenler olarak değil birbirine karşı ayrıma karşı tutanlardan değil köyün yolundan, içme suyundan, camisinin tamiratından, okulunun yapılmasından tanırlar. TMO’lardan tanırlar. Tarım bakanını görerek hükümetine, devletine güvenerek yeni ekimlerini yapan Çiftçilerimiz bizi tarlasından tanır”

İYİ Parti Lideri Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mitingin tamamlanmasından sonra Başkentteki mitinge katılmak üzere şehrimizden ayrıldılar.

12/05/2023 21:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ