MİNE ve ERDEM-YOZGAT DÜĞÜNÜ

MİNE ve ERDEM-YOZGAT DÜĞÜNÜ

Gazeteci Osman Hakan Kiracı ve 40 yıllık eşi Emine Kiracı,Yozgat Çamlığında düzenledikleri kır düğünü ile oğulları A.Erdem Kiracı’nın da mürüvvetini gördüler.Kiracı ailesinin Yozgat Galata çamlık oteli bahçesinde gerçekleştirdiği düğün Yozgattaki yüzlerce davetli ile kent dışından gelen Yozgatlıları buluşturdu.’ Mine Büşra ve Erdem’ çiftinin renkli görüntülere sahne olan düğünü geniş katılım ve yoğun ilgi nedeniyle üç saat sürdü.Düğüne kent dışından gelen Yozgatlı konuklar ,Yozgat türkülerini yerel sanatçıların sazından ve sesinden canlı olarak yeniden dinleyince duygulu anlar yaşadılar. İstanbulda yaşamakta olan’ Mine ve Erdem’ çifti,4 Eylülde İstanbul Topkapı surları içerisindeki kır bahçesi sosyal tesisinde yapılacak 2.düğünleri sonrasında dünya evine girecekler.







Yozgat’lı TSM devlet sanatçısı Mehmet Dolgunyürek ile Yozgat’ın yetenekli ses ve saz sanatçılarından Emrah Ersin ve Serkan Yılmaz yaklaşık 3 saat boyunca davetlilere müzik ziyafeti çektiler. Mine Büşra ve Erdem çiftinin düğün dansları beğeni ile izlendi.Başkentin en gözde özel halk oyunları dans gurubu proğram akışı içerisinde sundukları Kafkas ve Zeybek oyunları ile düğün konuklarını adeta büyülediler.Saz ekibinin seslendirdiği “Yozgat çifte tellisi”düğüne damgasını vururken,konuklar da düğün boyunca pisti boş bırakmadılar.. Ankaralı genç misafirler oynadıkları ‘misket’ ve ‘fidayda’ ile düğüne renk kattılar.İstanbul gurubu konuklarından ‘Melike Karaman’ istek üzerine sürpriz solist olarak mini bir konser verdi.







Mine Büşra ve Ahmet Erdem’in Yozgat Çamlığında doğal bir ortamda farklı bir konsepte düzenlenen düğününe Devlet eski Bakanı Mehmet Çevik,Yozgat eski Valisi Hüseyin Önal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Salih Karacabey,Prof.Dr. Taner Demirer, Yozgat eski Belediye Başkanı Yusuf Başer,Yozgatın bazı ilçe ve belde belediye başkanları ,Sivil Toplum örgüt başkanları ,Yozgatın tanınmış işadamları, akademisyenlerin yanı sıra basın dünyasından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel başkan yardımcısı Sefa Özdemir,Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen,Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Mehmet Emin Turpcu ,Başkent’in medyasından Dursun Erkılıç ile Sivas’ın duayen gazetecilerinden Sirer Doğan ve 500’e yakın davetli katıldı.







“Kiracı’ailesinin bu özel gününe çeşitli kentlerden gelen tanınmış Yozgatlılardan Salim Taşcı,Murat Bayar,Siyami Başok,Dilek Bacanlı,Bahri Gürbüz,Saim Çırka,Osman Nuri Şahin,M.Emin Karaarslan,Kadim Doğan,Turan Özkan,Fevzi Öztürk,Serkan Uslu,Mustafa Gayretli,Turan Bora,Ali Süray,Cumhur Doğan,Adnan Ünal, Hami Özalan,Şahin Ulutürk,Bayram Eroğlu,Zafer Yücel,Osman Torun,Fikret Ilgın ve Ali Aytekin düğünde buluştukları hemşehrileriyle hasret giderdiler.







Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi Osman Hakan Kiracı , eşi Emine Kiracı ve dünürleri Aysel ile Gazanfer Yıldırım , tüm davetlilere düğünlerine gösterdikleri ilgi ve katılımları nedeniyle teşekkür ettiler.







Öte yandan düğün nedeniyle gelin adayı Mine Büşra Yıldırım’ın İstanbuldan gelen akrabaları da düğün öncesinde kentin tarihi eserlerini gezerek Yozgatı tanıma fırsatı buldular.













Erdoğan Budak /www.yozgatgazetesi.com



30.08.2016

07/09/2016 18:52
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ