YOZGATLI RESSAM MURAT ŞAHİNGÖZ

Yozgat’ımızın bağrından çıkan bir başka ressam kardeşimizi tanıtacağım bu yazımda. Bu değerli ressamımız Sayın Murat Şahingöz’dür.

Murat Şahingöz; ressamlığı yanı sıra şair, fotoğrafçı, senarist kimliğiyle de kendini göstermiş çok yönlü bir sanatçımızdır.

Sanatçımız, 1976’da Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinin Tepedoğan köyünde doğdu. İlkokulu Tepedoğan’da, ortaokul ve liseyi Sarıkaya’da okudu. Askerliğini yaptıktan sonra kitapevleri ve matbaalarda çalıştı, elektrik işleriyle uğraştı. Ayrıca küçük yaştan beri ilgi duyduğu resim çalışmalarını sürdürdü.

2001’de Fransa’ya yerleşti. Eğitimini orada sürdürerek elektrik, sanayi, inşaat ve endüstri bölümü diplomalarını aldı. Kendine meslek olarak elektrikçiliği seçti. Bu arada resim eğitimi aldı. Fransa’daki Türk derneklerinde çocuklara resim dersleri verdi. Şiir ve fotoğraf çalışmalarını da sürdürdü. Daha sonra şiir ve fotoğraf çalışmalarını bırakarak kendini tümüyle resme verdi. Fransa’da düzenlenen resim çalışmalarında dereceler kazandı. Fransa’da iki, Fas’ta da bir resim sergisi açtı. Fransız makamlarınca ressamlık sertifikasıyla ödüllendirildi.



Sanatçımızın şiirleri; Şehr-i Şiir, Şairlerimiz 2013 Şiir Antolojisi, 2014 Şair Bakışlı Kalemler Antolojisi adlı yapıtlarda yayımlandı. Fransa’da Türk radyosunda şiirle ilgili programlara katıldı. Ayrıca birtakım senaryo çalışmaları da yaptı.

Sanatçımız, yaşamını Fransa’nın Clermont Ferrand kentinde sürdürmektedir.

Murat Şahingöz’le Facebook aracılığıyla iletişime geçtim. Bana başarmayı hedeflediği birkaç projeden söz etti. Bunlardan biri ve bence en önemlisi, 81 ilden 81 amatör ya da profesyonel fotoğrafçının çektiği fotoğraflardan seçmeler yaparak bunları yağlı boya ile resmetmek; sonra da bunları Fransa’nın birçok kentinde sergileyerek Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak. Ayrıca söz konusu resimleri Türkiye’de de sergilemek. Dilerim bu hedefine ulaşır ve Fransa’daki Türk yetkililer ona gereken desteği verirler.



Ben, her zaman olduğu gibi Yozgat’ımızın yetiştirdiği değerlere sahip çıkılmasını savunmaktayım. Murat Şahingöz gibi sanatçılar gerçekten kolay yetişmiyor.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Yozgat’ın değerlerini bulup ortaya çıkarma ve onlara her türlü desteği verme konusunda etkin bir çalışma içerisinde olması gerektiği düşüncesindeyim. Bu konuda Yozgat Belediyesine de önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Yalnızca Yozgat’ta yaşayan sanatçılarımızla sınırlı kalmamalı çalışmalar. Yurt içinde ve dışında yaşayan tüm Yozgatlı sanatçılara kucak açılmalı.

Sayın Murat Şahingöz’ü birbirinden güzel çalışmalarından dolayı kutluyor, projelerini gerçekleştirmesini ve başarılarının sürekliliğini diliyorum.

25.04.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ