YOZGAT İÇİN YOZGATSPOR

24.12.2015 tarihinde Yozgat gazetesinde, Sayın Ferhat Özer’in Yozgatspor’la ilgili hoşuma giden bir haberini okudum. Ben de ne zamandır bu konuya değinmek istiyordum. Bu haber benim için güzel bir fırsat oldu.

Haberde Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan’ın, Bölgesel Amatör Lig’te mücadele eden Yozgatspor 1959 Futbol Kulübü’ne destek olan iş adamlarıyla bir araya gelerek Yozgatspor için neler yapılabileceğini gündeme getirdiği belirtiliyordu. Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı’nın da katıldığı çok olumlu ve önemli bir toplantıydı bu. Dilerim amacına ulaşır.

Bugüne dek çeşitli adlar altında top koşturan, inişli çıkışlı bir grafik sergileyen, bir zamanlar Süper Lig’te de boy gösteren ve şu an Amatör Küme’de mücadele eden Yozgatspor, yeniden eski güçlü konumuna dönebilmenin çabası içinde.

Yozgatspor’un gelişip güçlenmesi Yozgat için çok önemli. Ben bu olaya salt spor olarak bakmıyorum. Olaya daha çok ekonomik açıdan yaklaşıyorum. Yimpaş Yozgatspor’un Süper Lig’te mücadele ettiği dönemi bir düşünün. Süper Lig’de oynayan tüm takımlar maç için Yozgat’a geliyorlar. Özellikle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük takımların kente gelmesi bambaşka bir atmosfer yaratıyor. Doğal olarak takımların taraftarları da Yozgat’a akın ediyor, kimileri bir iki gün önce kente geliyorlar. Bunun sonucu olarak turizm canlanıyor. Ulaşım artıyor, oteller doluyor, lokantalar arı kovanı gibi çalışıyor, mağazalar hareketleniyor, işportacılar stat önünde keyifle satış yapıyorlar; dolayısıyla herkesin yüzü gülüyor. Tüm bunlar bir futbol takımının sayesinde gerçekleşmiyor mu?...

Futbol ülkemiz için önemli bir güç kuşkusuz. Bu güçten elden geldiğince yararlanmak gerek. İşte bu açıdan bakınca, sözünü ettiğim toplantının amacına ulaşması daha da önem kazanıyor.

Yozgat yoksul bir kent. Çünkü ekonomik potansiyeli yok denecek kadar az. İşsizlik yoğun. Geçim sıkıntısı çeken insanlar kentten ayrılıyorlar. Bu nedenle göç büyük boyutlara ulaşmış durumda. Bu yadsınamaz bir gerçek.

Yozgatspor’un eski gücüne kavuşup Süper Lig’de yer alması Yozgat için bir doping olacaktır. İşte iş adamları bu gerçeği görerek Yozgatspor’a maddi destek sağlamalı, bunun kendileri için de önemli olduğunu düşünmelidirler.

3. Lig’de iyi bir konumda bulunan Yozgatspor’un hızla yükselişe geçmesi, ardından 2.Lig’e, sonra da sırasıyla Ptt 1. Lig’e ve Süper Lig’e yükselmesi, tüm Yozgatlıların ortak arzusu.

Sayın belediye başkanımız, valimiz ve Yozgatlı iş adamlarımız, dilerim başladıkları işi başarıyla sürdürürler. Yozgatspor yönetici ve futbolcuları da ellerinden gelen çabayı gösterip Yozgatlıların beklentilerini boşa çıkarmazlar.

Haydi hayırlısı!..

27.12.2015
OKUR YORUMLARI
Muhsin Köktürk
04.01.2016 16:13:00

Sayın Selim Kardeşim,
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sizlerden böyle olumlu eleştiriler almak gerçekten çok güzel. Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgi ve saygılarımla.

Selim
03.01.2016 20:20:00

Değerli hemşehrim öncelikle düşünce fikir ve güzel yazlarınızla bizi gerekli hususlarda aydınlattığınız için teşekkür ediyorum sizi.Yozgat için güzel konular seçiyorsunuz ve güzel türkçeniz ve anlatımızla bize ışık veriyorsunuz.kaleminize ve emeğinize sağlık..tekrar teşekkürler.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ